Erica Meiland zegt niet om luxe te geven: ‘En die Gucci-riem dan?’

Erica Meiland krijgt een ontzettend kritische wedervraag als ze tijdens een interview met de gezaghebbende Weekend beweert niet om luxe te geven. “En die Gucci-riem dan?”

Erica Meiland © RTL

Ze is veruit de meest ondergewaardeerde showbizzjournaliste van ons land: Emelie van Kaam van weekblad Weekend. Om de haverklap maakt ze nieuws en dat komt door haar scherpe manier van ondervragen, iets dat ook regelmatig wordt besproken in de podcast van Marc-Marie Huijbregts. Nu legt ze Erica Meiland weer op het hakblok.

Regendouche

Erica vertelt nietsvermoedend over hoe weinig luxe ze nodig heeft in haar leven. “Helemaal niet veel luxe, ik hou helemaal niet van luxe. Ik vind het leuk om in zo’n kleine camper weg te gaan”, zegt ze over haar nieuwe tv-show. “Ik hoop ook dat het een avond gaat regenen, dan kunnen we gezellig binnen een spelletje doen.”

De Meilandjes laten momenteel wel een megavilla bouwen, maar ook dat wordt niet overdadig, benadrukken ze. Martien: “Heel veel mensen hebben tegenwoordig behoefte aan zo’n regendouche in het plafond…”

Poppenkast

Erica vindt zo’n plafonddouche niet nodig. “Met solar, dat je ook nog bruin wordt.”

Martien: “Ja. Nou, dat hoef ik helemaal niet. Ik moet gewoon zo’n douchekop hebben. Al die poppenkast.”

Weekend-sterjournaliste Emelie vraagt zich vervolgens af of de Meilandjes niet gewoon hun best doen om vooral heel erg normaal over te komen. “Ik noem al jullie huizen wel luxe”, kaatst ze terug.

Gucci-riem

Erica schiet in de verdediging. “Ja, het enige waar we geld aan uitgeven, is een huis. En ik heb wel een dure auto, maar die heb ik al drie jaar. Ik bedoel, verder geef ik niks om luxe.”

En dan komt Emelie plotseling met haar journalistieke voltreffer: “Je hebt anders een dure Gucci-riem om.”

Ja, inderdaad. Welke persoon die niet om luxe geeft draagt in vrédesnaam zo’n proletenriem? Wat heeft mevrouw Meiland hierop te zeggen? “O, die riem ja. Klopt. Maar ja, daar kun je natuurlijk je hele leven mee doen, toch?”

Warme deken

Erica praat snel over deze scherpe observatie heen. “Een huis is echt het enige waar wij veel geld aan uitgeven, want daar kun je de hele dag van genieten.”

De Gucci-riem die Erica draagt kost zo’n 400 euro. Dat is voor de meeste mensen in Nederland erg duur. Zo kun je op Zalando of in de H&M al een mooie damesriem kopen voor een euro of 15.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een simpele riem van Gucci kost zo'n 400 euro. Is dat het waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen