Erica Meiland niet blij, laat grove grap uit Chateau Meiland knippen

De Meilandjes hebben bijna nooit ingegrepen in de montage van Chateau Meiland, maar één keer vond Erica Meiland een grap echt te ver gaan. “Dat hebben we eruit geknipt.”

Erica Meiland © RTL

Timon Moll, de regisseur van Chateau Meiland die de tv-familie Meiland groot heeft gemaakt, heeft samen met Jan Dijkgraaf een boek geschreven over de tv-familie. De Meilandjes zijn echter wel ontzettend geschrokken van de smaadzaak tegen Maxime Meiland, dus ditmaal hebben ze meer voorzichtigheid betracht bij het schrijfproces.

Montage

Er is niemand meer herleidbaar in het nieuwe boek, vertelt Timon in De Telegraaf. “We hebben gezegd dat we in dit boek alles nóg zorgvuldiger moeten opschrijven. Iedere indicatie die ook maar te herleiden zou zijn naar een buitenstaander van de familie, hebben we eruit gehaald.”

Het is de bedoeling dat het nieuwe boek alle geheimen van de serie verklapt. En dat gebeurt ook. Zo onthult Timon dat de Meilandjes een paar keer hebben ingegrepen bij de montage. “Dat is maar een paar keer gebeurd. In het begin bijvoorbeeld, toen ik een keer een suggestieve voice-over tekst had geschreven over de homoseksualiteit van Martien.”

Erica boos

Maar ook Erica heeft een keer gebruikgemaakt van haar veto. “Een keer had Martien een grap over Erica gemaakt die echt niet kon. Die heb ik er op haar verzoek uitgeknipt.”

Timon zweert dat de familie wel degelijk authentiek is, al heeft hij hun imago zien kantelen. “Jarenlang vonden de mensen de familie wél echt. Ik denk vanaf het moment dat er een periode twee uitzendingen per week werden uitgezonden, er een gevoel van overkill is ontstaan waardoor dit beeld bij sommige kijkers is gedraaid.”

Twee jaar

Gaan de Meilandjes niet veel te lang door? “Ik ga iets heel ergs zeggen, maar het was twee jaar geleden al heel goed geweest om te stoppen. Je moet zo’n serie nooit langer dan twee seizoenen maken. Ze willen geen regulier seizoen van Chateau Meiland meer maken, dus worden er andere plannen bedacht.”

“Zo kochten ze twee jaar geleden een pension voor de serie. Ik vond dat onzin want ik zei dat ik nog genoeg verhalen met ze te vertellen had zonder deze aankoop. Bovendien vinden ze hospitality helemaal niet leuk. We hebben gelukkig ook nog mooie programma’s gemaakt, maar het hoogtepunt is geweest.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jammer dat datingleven Martien Meiland niet te volgen is op SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen