Dyantha Brooks steunt Jack van Gelder: ‘Absoluut niet racistisch’

Dyantha Brooks springt in de bres voor Jack van Gelder die van de week bij de Europese verkiezingen heeft gestemd op PVV. “Mensen die daarop stemmen zijn geen racisten.”

Dyantha Brooks en Jack van Gelder © SBS 6

Jack van Gelder heeft flink wat kritische reacties ontvangen na zijn onthulling op de PVV te hebben gestemd. Hij benadrukt wel dat hij het niet met álles eens is dat Geert Wilders zegt. “Ik heb inderdaad PVV gestemd en ik kom daar ook eerlijk voor uit. Ik haat iedere vorm van discriminatie en racisme en ik hoop dat hij dat ook doet.”

‘Koekoek!’

Veel mensen reageren daar cynisch op. “Ik heb echt een hekel aan dieren, klimaat en milieu. Daarom heb ik PvdD gestemd. En daar kom ik ook eerlijk voor uit”, grapt Sylvana Simons bijvoorbeeld.

En ook sterinterviewster Antoinnette Scheulderman vindt die uitleg van Jack een beetje schuren. “Het mooiste is die quote. Right, Jack… 🤣😂 Koekoek.”

De meeste andere critici schelden Jack uit of beledigen hem.

Tegeltje

Wat vindt Jack daarvan? “Ik heb heel veel bijval gehad, maar natuurlijk ook mensen die boos waren over het feit dat ik iets over de PVV had gezegd”, reageert hij in De Oranjezomer. “Eén mevrouw zei: ‘Het gedrag van bepaalde groepen in Nederland onacceptabel vinden is geen racisme of discriminatie.’ Dat vind ik wel iets voor op een tegeltje.”

“Spijt heb ik niet. Je moet van je hart geen moordkuil maken, alleen je moet zorgen dat je niet in een hoekje wordt gedrukt en ik probeer het te nuanceren. Ik ben het ook lang niet eens – laat dat duidelijk zijn – met alles dat de PVV doet en met name richting Órban en dat soort zaken. Maar in dit gevoel van die mevrouw kan ik me goed vinden.”

Dyantha steunt

Shownieuws-ster Dyantha Brooks zit ook aan tafel en springt in de bres voor Jack. “Ik vind het knap van je hoor, om als bekend persoon kleur te bekennen, want als je PVV stemt ben je racist, als je GroenLinks-PvdA stemt dan sta je de hele dag bomen te knuffelen. Ik denk dan: ik hou het lekker voor me. Ik durf het wel, maar ik denk: wat brengt het me?”

Hélène Hendriks: “Als je PVV stemt word je al heel snel beticht van racisme.”

Dyantha: “Dat vind ik heel erg. Dat vind ik absoluut heel erg.”

Geen racisten

Het klopt namelijk niet, aldus Dyantha. “Ik ken heel veel mensen die PVV stemmen. Daarmee zeg ik niet wat ik zelf stem, maar zijn absoluut geen racisten. Volgens mij hebben zij ook een goed partijprogramma en moet je je daar een beetje op inlezen, en niet alleen denken: dat zijn racisten, dat zijn mensen die alleen aan zichzelf denken.”

Dat is ‘heel kort door de bocht’, aldus Dyantha. Ze prijst ook de leider van de PVV. “Geert Wilders is een heel goede prater, ook in Shownieuws. Daar weet hij ook dat hij niet te diep de politiek in moet gaan, maar dat hij het heeft over dat hij wel eens naar een Lady Gaga-concert gaat. Hij weet de kijker dan ook wel echt in te pakken.”

Marokkanen

Jack vindt wel dat Wilders een fout heeft gemaakt met zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak. Juist daarom begrijpt mede-tafelgast Valentijn Driessen niet dat hij tóch PVV heeft gestemd. “Ik vind het ook stoer, maar ik vind het onbegrijpelijk dat hij erop heeft gestemd.”

“Als Wilders dat soort uitspraken terugneemt, dan begrijp ik dat hij salonfähiger wordt, maar in dit geval… Dan moet je dit ook terugnemen. Op de achtergrond denkt hij waarschijnlijk nog steeds zo. Ik heb op NSC gestemd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het onverstandig dat Jack van Gelder zijn stemvoorkeur heeft onthuld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen