Dilan Yesilgöz pakt Wilfred Genee aan: ‘Dit is kleinp*emelgedrag’

Dilan Yesilgöz dient Wilfred Genee stevig van repliek als hij een suggestieve vraag stelt over de compleet vrouwelijke top van de VVD. “Dit is gewoon kleine-pi*emelgedrag.”

Wilfred Genee en Dilan Yesilgöz © BNR

Er stonden bij de verkiezingen drie dames aan de top van de VVD-kieslijst, met naast Dilan Yesilgöz ook Sophie Hermans en Bente Becker. Opvallend, vindt Wilfred Genee dat. “Jullie hebben zo’n driemanschap, toch? Drie dames die elkaar steeds opzoeken binnen de VVD, wordt ook gesuggereerd, toch?”, zegt hij tegen Dilan op BNR Nieuwsradio.

‘Wat een gejank!’

Dilan begrijpt niet waarom Wilfred daar überhaupt een vraag over stelt. Ze is er duidelijk niet van gediend. “Ik vind dat zo’n gejank, hè? Als drie mannen ergens in de top zitten, dan is dat gewoon prima.”

Wilfred zuigend: “Dat is logisch.”

Dilan vindt dat Wilfred een bekrompen houding aanneemt. “Nou ja, ik vind dat echt… Ik hoop wel, weet je, Wilfred: doe daar niet aan mee, want dan ga ik helemaal los.”

‘Ik zou dit laten’

Medegast Olcay Gulsen begrijpt niet waar Wilfred heen wil. “Ik vind dit ook niks voor jou, Wilfred. Je zit nu met drie vrouwen aan tafel, hoe voelt dat nou?”

Wilfred: “Een beetje ongemakkelijk, hahaha.”

Dilan: “Ik zou deze gewoon niet doen, want dan loop ik echt weg. Ik zou deze echt laten.”

Wilfred: “Is dat verhaal niet waar? Dat Bente Becker en jij…”

Kleinp*emelgedrag

Dilan vindt het een surreëel gesprek worden. “Echt gejank. Wij zijn gewoon professionals die die functie hebben. Mag ik het zeggen? Ja, ik vind het gewoon kleinp*emelgedrag als je daar dan over gaat lopen janken.”

Olcay vindt het krachtig: “Wacht even. We moeten even klappen voor haar, hoor. Jezus.”

Dilan: “Ja, ik kan er zo niet meer tegen.”

Wilfred: “Waar komt dat vandaan, denk je? Is dat het old boys network?”

‘Get over it!’

Nee, Dilan denkt dat het ergens anders vandaan komt. “Gewoon kleine p*emels, ja. Laat het me nou niet nog een keer zeggen! Ga over op een ander onderwerp!”

Wilfred zou haar op de inhoud moeten bevragen, vindt ze. “Maar dat dan toevallig iemand vrouw is of twee of drie vrouwen ergens in de top zitten: get over it, weet je.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen