Connectie tussen Ali B en Taghi vergezocht? ‘Er lopen wat lijntjes’

Ellen ten Damme heeft van de advocaat van Ridouan Taghi het advies gekregen dat haar verklaring over Ali B beter van tafel kan gaan. Is er een connectie met de topcrimineel?

Ali B © AvroTros

Het is voor Ellen ten Damme logischerwijs behoorlijk intimiderend overgekomen: haar advocate Ruth Jager heeft kort geleden een belletje gehad van de advocaat van topcrimineel Ridouan Taghi dat ze haar verklaring over Ali B maar beter in kan trekken. Deze advocaat, Michael Ruperti, heeft echter helemaal niets te maken met de misbruikzaak.

Taghi-connectie

Ontzettend merkwaardig dus en het is heel opvallend dat Ruth specifiek benoemt dat het hier gaat om de advocaat van Taghi, ‘’s lands meest bekende en gewelddadige crimineel’, zoals zij hem zelf omschrijft. Maar waarom is het überhaupt nodig om in dit verband Taghi te noemen? Hij heeft er toch helemaal niets mee te maken?

Rechtbankverslaggever Chris Klomp schrijft erover op X: “Er waren nogal wat mensen die de connectie ‘Taghi en Ali B’ die in de rechtszaal door advocaat Jager werd gemaakt, vergezocht vonden. Maar is dat wel zo?”

Wat lijntjes

Chris stelt dat het niet zo vergezocht is als sommigen denken. “Laat ik zeggen dat er wel wat lijntjes lopen tussen de rapwereld en de onderwereld. Ali B verklaarde eerder dat ‘klas- en leeftijdsgenootjes’ een rol speelden in het liquidatieproces in Amsterdam.”

Die connecties zijn in het verleden ook zichtbaar geweest, meent Chris. Hij plaatst een foto waarop Ali naast de inmiddels geliquideerde Redouan Boutaka poseert. “Geen onbekende in de beruchte Mocro-maffia.”

Foute kennissen

Ali heeft dus bepaalde kennissen. “Ali B zei zelf ooit: ‘Ik ben echt met de kopstukken van de Mocro maffia opgegroeid. We komen uit dezelfde wijk en kennen elkaar persoonlijk’.”

De verslaggever vervolgt: “Productiehuis North Sea Camel had de rechten voor de verfilming van het boek Mocro Maffia. Drie keer raden wie dat productiehuis hebben opgericht: Ali B. en Najib Amhali.”

Geen toeval

Of Ali en Taghi een link hebben is onduidelijk, aldus Chris. Maar, zo zegt hij: “Welke connectie er ook wel of niet precies is, het is geen toeval dat Jager dit noemde in combinatie met het druk zetten.”

Inmiddels hebben Ellens advocaat en Taghi’s advocaat een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin ze opeens állebei verklaren dat zijn belletje helemaal niet intimiderend was. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman op X: “Laat ik me voorzichtig uitdrukken: het roept heel veel vragen op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunt u zich voorstellen dat de vermeende slachtoffers van Ali B onder druk zijn gezet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen