Carrie ten Napel wil net als Eva Jinek niet op Mediapark: straffen?

Loopt Pieter Omtzigt al rood aan? Naast Eva Jinek zal ook de nieuwe talkshow van Carrie ten Napel niet op het Mediapark gemaakt worden. Tijd voor Kamervragen? Straf voor Carrie?

Carrie ten Napel © Stijn Ghijsen

Het AD heeft flink wat losgemaakt door groot uit te pakken met de extra kosten die de opnamelocatie van de nieuwe Eva Jinek-talkshow met zich meebrengt. Haar programma zal niet, net als Op1 deed, een studio delen met Sophie & Jeroen en daardoor vallen er behoorlijk wat synergievoordelen weg. Eva gaat tv-maken in Amsterdam en dat kost natuurlijk wat.

Billenkoek

Eva zal na de zomer elke maandag tot en met donderdag te zien zijn in de vooravond van NPO 1. En op vrijdag? Dan verzorgt Carrie ten Napel de presentatie. Zit zij dan wel in dezelfde studio als Sophie & Jeroen? Of die van Eva Jinek? Nee. Zij zit wéér ergens anders! Haar show zal worden uitgezonden vanuit een voetbalclubhuis in Spakenburg.

Oftewel: nóg meer extra kosten. Maar waarom heeft de NSC van Pieter Omtzigt daar dan nog geen vragen over gesteld, zoals ze wel over de show van Eva doen? Moet Carrie niet net als Eva publieke billenkoek krijgen?

‘Dit is anders’

Tv-autoriteit Tina Nijkamp, die groot fan is van Carrie, stelt dat dit toch net wat anders in elkaar zit. “Waarom is er eigenlijk nou geen rel rondom die talkshow van Carrie ten Napel? Want zij gaat ook vanaf locatie uitzenden, hè? Zij gaat uitzenden vanuit de kantine van de voetbalclub in Spakenburg. Daar is geen rel over. Nou, waarom niet?”

Ze geeft het antwoord in de podcast Tina’s TV Update: “Dat is eigenlijk heel simpel te verklaren: deze rel is ontstaan omdat Op1 en Sophie & Jeroen samen een technische ploeg deelden. Dat is bijvoorbeeld een opnameleider, die zorgt dat de gasten op tijd aan tafel gaan zitten en op de juiste plek gaan zitten. Ja, die leidt zeg maar alles op de studiovloer.”

Heikel punt

Dan heb je natuurlijk nog cameramensen, vervolgt Tina. “Een regisseur, een camerawagen, dus dat hele technische gedeelte werd gedeeld door Sophie & Jeroen en Op1. Dat betekent dat er maar één ploeg nodig was voor één dag en nu heb je dus twee ploegen nodig. Eén ploeg voor in Hilversum bij Sophie & Jeroen en straks ook één ploeg bij Eva Jinek.”

Dubbele kosten dus, legt ze uit. “Want die kunnen verder niks anders doen dan alleen die show op die dag. Daarmee kun je dus geen geld besparen, wat dus eerder wel het geval was. Dat is volgens mij het meest heikele punt. (…) Daarom zijn ze dus zo kwaad.”

Eens per week

Op de dag dat Carrie uitzendt is Sophie & Jeroen straks níet op de buis en kan er dus ook geen technisch team gedeeld worden, legt Tina uit. Al zullen er dus wel extra kosten gemaakt moeten worden voor de opnamelocatie in Spakenburg.

Toch verwacht Tina geen ophef over Carrie. “Zij is maar één keer per week en dat is toch een andersoortig iets. Dat programma bestond ook nog niet en Eva vult echt het gat op van de vooravond.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Carrie ten Napel vreet ook budget omdat ze niet op het Mediapark wil. Net als Eva straffen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen