Bizar: Ali B zette ook Khalid Kasem in om slachtoffer te pushen

Ali B heeft flink met zijn vingers in de Rolodex gezeten. De rapper heeft niet alleen de advocaat van Ridouan Taghi, maar ook Khalid Kasem ingeschakeld om zijn slachtoffers te pushen.

Khalid Kasem en Ali B © SBS

Hoe ziet een man eruit die geen ‘nee’ accepteert? We zagen hem vorige week voor elke camera verschijnen: Ali B. Tijdens de behandeling van zijn misbruikzaak werd duidelijk dat hij zijn goede vriend Michael Ruperti, de advocaat van Ridouan Taghi, naar de advocaat van Ellen ten Damme heeft laten bellen, wat erg intimiderend op haar overkwam.

Belletje van Khalid

En nu blijkt dat Ali een andere vriend, de gevallen talkshowhost Khalid Kasem, naar de strafpleiter van zijn andere slachtoffer Jill Helena heeft laten bellen: Sébas Diekstra. Net als Ellen kreeg ook zij het dringende verzoek om in te gaan op het mediationverzoek van Ali en zijn advocaat Bart Swier. Want praten? Dat zou toch echt voor iedereen beter zijn.

Sébas bevestigt het belletje van Khalid aan de redactie van RTL Boulevard. “Eind mei, dat is kort nadat ik de zaak over heb genomen, ben ik door Khalid Kasem gebeld en geappt met de vraag of ik met Ali in gesprek wilde. Dat is de enige vraag die hij mij stelde, zonder enige verdere toevoeging.”

Direct contact

Het was Ali’s bedoeling ‘om zijn zin te krijgen’, aldus Sébas. “Khalid vertelde mij dat hij direct contact had met Ali en dat dat verzoek direct van Ali kwam. Dit kwam een week nadat ik een verzoek tot mediaton kreeg van Ali’s advocaat Bart Swier. Het was mij duidelijk dat dit een omweg was om Jill alsnog richting mediaton te krijgen.”

Ali wilde kennelijk alles op alles zetten om die pijnlijke zittingsdagen te voorkomen. “In het licht van het strafproces is mij wel duidelijk geworden dat Ali alles op alles heeft gezet om te proberen de slachtoffers naar een mediatontafel te krijgen en mogelijk om hen iets te laten ondertekenen na een gesprek.”

Geen nee

Jill had geen behoefte aan praten met de ontkennende Ali. “Jill vindt het heel tekenend voor hoe Ali is, dat hij het woord ‘nee’ niet kan accepteren en niet gewend is dat mensen hem dingen ontzeggen. Hij zet alles op alles om zijn zin door te duwen en dat blijkt hier ook te zijn gebeurd.”

Ali’s advocaat Bart Swier laat aan RTL Boulevard weten dat het belletje van Khalid Kasem ‘slechts een herinnering was op het eerdere mediatonverzoek’. “Hij benadrukt nogmaals dat Ali op geen enkele manier heeft geprobeerd om de slachtoffers te beïnvloeden”, aldus de showrubriek.

Onzin

Onzin, zegt Angela de Jong in haar AD-column. Volgens haar was Ali er wel degelijk op uit om verklaringen van tafel te krijgen. “Alleen wordt dat al dagen verhuld door een rookgordijn van verklaringen die meer vragen oproepen dan antwoorden, listige woordspelletjes en Ali B die op totaal ongeloofwaardige wijze de vermoorde onschuld acteert.”

En Ali’s advocaat Bart, die eerder nog stoer riep dat hij zich terug zou trekken als de rapper achter die belletjes aan zijn slachtoffers zou zitten? Tja, zegt Angela: “Als puntje bij paaltje komt blijft hij toch zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De advocaat van Ali B roept nog steeds dat de rapper zijn slachtoffers niet wilde beïnvloeden. Lachwekkend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen