Bas Smit pissig om felle kritiek op Pinkpop-snobisme: ‘Wist ik niet’

Bas Smit is behoorlijk gepikeerd om de felle kritiek op het Pinkpop-snobisme van hem en zijn vrouw, blijkt uit een hele serie reacties op Instagram. “Nou, dat wist ik allemaal niet hoor!”

Bas Smit © RTL

Pinkpop is een legendarisch festival met een behoorlijk loyale bezoekersgroep. Tijdens het driedaagse evenement, dat afgelopen weekend weer plaatsvond, treden de grootste namen op. Zo sloot Ed Sheeran zondag het hoofdpodium af. Wie er achter de schermen leuk stonden te doen met hun selfiecamera’s? De eeuwige Bas Smit en Nicolette van Dam.

Op het podium

Bas en Nicolette maken om de zoveel tijd een uitstapje naar het tropische eiland van hun in opspraak geraakte jetsetvriend Richard Branson, en daar hebben ze ook een keertje Ed Sheeran leren kennen. Dat vinden ze heerlijk, want die twee omringen zich maar al te graag met allerlei interessante figuren. Dat vinden ze sterk statusverhogend.

Veel mensen zullen niet begrijpen wat zo’n nuchtere artiest als Ed Sheeran nou met Bas en Nicolette moet, maar het antwoord is simpel: deze man heeft geen telefoon. Die heeft dus geen flauw benul. Heel fijn voor Bas en Nicolette, want die mochten zondag mooi backstage op het podium staan tijdens zijn optreden.

Eerste Pinkpop

Waar Ed met een microfoon in zijn hand stond, hebben Bas en Nicolette gedurende de hele set hun telefoontjes vastgehouden. Alles vastleggen. Alles op Instagram. Zo trots als een pauw waren ze dat ze met de grote Ed Sheeran op het podium mochten staan, maar dat laten ze natuurlijk niet blijken. Dit is voor hen immers Heel Erg Gewoon.

Bas laat zo casual mogelijk weten dat ze hun eerste keer Pinkpop erop hebben zitten. “70.000 mensen lampje aan en meezingen. Zo goed! Was echt kippenvel! Onze eerste keer Pinkpop was echt vet ❤️”, schrijft hij.

Snobisme

Puur snobisme, vinden de bezoekers van Pinkpop het. De eerste keer Pinkpop van Bas en Nicolette? Die twee hebben een half uur met hun iPhone in de lucht gestaan en horen er nu ineens helemaal bij? Welnee. Ze worden niet bepaald in de armen gesloten door de trouwe Pinkpop-bezoeker en krijgen een veeg uit de pan.

Het is opvallend hoeveel negatieve reacties Bas op zijn Instagram-post krijgt. “Nee hoor. Jullie eerste keer Pinkpop moet nog komen. Dit is gewoon als VIP aan de rand van het podium staan en thuis of in een hotel slapen. Dat is heel wat anders…”, zegt ene meneer Martijn.

Gepikeerd

Behoorlijk treffend, maar dat vindt Bas dus helemaal niet leuk. Hij reageert gepikeerd en heel erg verdedigend. “Helft van de tijd op het veld gestaan. En in de auto geslapen. 😅 Ben dus nu helemaal zuur dat ik de regels niet kende. Stonden ook niet onder de FAQ op de site. 😅”

Even later komt Bas er weer op terug en dan moet hij écht even zijn hele ei kwijt: “Martijn, zit m’n reactie nog eens te lezen. Over dat gelul dat ik in de auto heb geslapen. Dat klopt wel, maar komt omdat we gereden werden. Ik voel aan alles dat ik m’n Pinkpop-beleving niet meer kan redden, dus ik zeg het maar eerlijk. 😅”

Plastic bekertje

Volgens Bas is hij toch écht heel dicht bij de Pinkpop-beleving geweest. “Hebben oprecht bijna helft van tijd op veld gestaan met plastic bekertje zoals het hoort. Maar waren uitgenodigd door Ed. Leek ons allemaal beter dat ik beter zijn kant op kon gaan dan hij bij ons op het veld. 🤣”

“Belangrijkste van alles, het was geweldig. En denk iedereen geweldig gehad op zijn of haar manier. Als Pinkpop zo niet goed gedaan is door me ben ik bang dat ik het nooit echt mee ga maken, maar al superblij met deze manier. ❤️”

Zit hem hoog

Nou, het zit Bas kennelijk allemaal heel hoog. Meneer Martijn is niet bepaald de enige met kritiek en daarom gooit Bas er ook nog eens een Insta-filmpje tegenaan: “Ik heb even een verzoekje, want ik merk dus dat ik dingen helemaal niet handig doe, want het schijnt dus dat er voor heel veel dingen hele moeilijke regels zijn, zoals naar Pinkpop gaan.”

“En Pinkpop? Ja, daar hoor je gewoon drie dagen in een tent te slapen, in de bagger te gaan staan en als je dat niet hebt gedaan, dan heb je Pinkpop niet gedaan. Nou, dat wist ik niet. Gewoon niemand had dat even tegen me gezegd. Laat me alsjeblieft even elke keer weten hoe het nou precies moet, want ik weet het soms ook niet. Fijne dag!”

Zijn hele dag verziekt door een paar comments. Arme Bas.

Instagram

Het Pinkpop-snobisme van Bas en Nicolette:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas Smit staat backstage bij Ed Sheeran. Hoe duidt u dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen