AvroTros probeert onder Ali B-schandaal uit te komen: ‘Hoezo?!’

De AvroTros lijkt zo ver mogelijk bij het Ali B-schandaal vandaan te willen blijven, maar is dat wel terecht? Tv-autoriteit Tina Nijkamp vindt het schandalig hoe stil ze daar blijven…

Ali B en Birgit Schuurman © NPO

RTL 4 besloot om de héle Voice-franchise van de buis te halen na meldingen over wangedrag en legde aan alle kanten verantwoording af, maar AvroTros? Daar horen we totaal niks van, ondanks dat er in hun programma Ali B en de Muziekkaravaan ongeregeldheden hebben plaatsgevonden bij in elk geval twee bekende deelneemsters.

Binnengedrongen

Ellen ten Damme zegt verkracht te zijn door Ali B tijdens deze opnames voor AvroTros. Hij zou binnengedrongen zijn in haar kamer én in Ellen zelf. “Ik heb even getwijfeld of ik het moest laten gaan, want dan was het snel voorbij, maar ik wilde dit echt niet. Ik ben redelijk sterk. Daarom is het mij gelukt om hem van mij af te krijgen.”

En ook Birgit Schuurman, te gast in een andere aflevering, had tijdens de AvroTros-opnames een nare ervaring met Ali. Zij verklaarde tegenover de politie dat Ali haar volgde, in de lift tegen de wand duwde en zijn tong in haar mond stak. Daarop zou ze hem van zich af hebben geduwd en verteld hebben daar niet van gediend te zijn, waarna ze wegliep.

Waar is AvroTros?

Je zou denken dat we dan ook wel wat van de AvroTros horen. Het is immers onder hún vlag dat deze onveilige situatie plaatsvond. Maar wat doen zij? Zij besloten onlangs alleen geruisloos de afleveringen van Ali B en de Muziekkaravaan offline te halen. Op verzoek van Ellen. Want dat hadden ze nog niet gedaan…

Wat ís dit voor iets raars, vindt tv-autoriteit Tina Nijkamp. “Saillant detail: de Muziekkaravaan viel onder de verantwoordelijkheid van de mediadirecteur AvroTros van toen: Remco van Leen”, schrijft ze in De Telegraaf.

Grensoverschrijdend

Remco, de man van Anniko van Santen, is tegenwoordig de videobaas van de NPO en hij staat al maanden op non-actief. “Vanwege een onderzoek naar… juist… grensoverschrijdend gedrag.”

Het is in elk geval geen excuus voor AvroTros om niets te laten horen, vindt Tina. “Waarom horen we nu niets? Wat is het standpunt van de AvroTros? Hoe heeft Ali B en de muziekkaravaan zo mis kunnen gaan en hoezo was er zo weinig toezicht? Vooralsnog blijft het stil, heel stil.”

AvroTros reageert

De AvroTros laat in reactie op Tina weten: “Zolang de zaak van Ali B onder de rechter is doen we geen nadere uitspraken.”

Wel héél zuinigjes, vindt ze. “Een grondig onderzoek lijkt me het minste en ook minder hypocriet dan alleen een vlag te laten wapperen voor het kantoor met een opdruk hoe belangrijk het is om respectvol te zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat AvroTros de zaak op z'n minst ook intern moet onderzoeken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen