Ali B schakelde inderdaad advocaat Taghi in: ‘Voor de bus gegooid’

Ali B heeft wel degelijk de advocaat van topcrimineel Ridouan Taghi ingeschakeld om de raadsvrouw van zijn slachtoffer Ellen ten Damme te benaderen. “Voor de bus gegooid.”

Ali B © RTL

Ruth Jager, de advocaat van Ellen ten Damme, zorgde vlak voor het weekend voor een schok toen ze onthulde dat de advocaat van Ridouan Taghi haar had benaderd namens Ali B. Deze advocaat, Michael Ruperti, zou haar cliënte Ellen dringend hebben geadviseerd om de zaak tegen de rapper in te trekken. Buitengewoon merkwaardig.

Bizar telefoongesprek

Aan dat gesprek heeft Ruth een heel vervelend gevoel overgehouden. “Ja, ik was eigenlijk flabbergasted na afloop van dat telefoongesprek”, vertelde ze voor de camera van Shownieuws.

“Het was een heel bizar telefoongesprek waarin hij heel duidelijk aangaf dat hij vond dat mijn cliënte met Ali rond de tafel moest of in elk geval zijn manager, dat er heel nare dingen over Ellen gezegd zouden worden over de zitting, dus dat het ook voor iedereen beter was als ze rond de tafel zouden gaan zitten.”

‘Dan houdt het op’

Ali’s eigen advocaat Bart Swier was verrast. Hij zei tegen Shownieuws: “Als Ali hier bemoeienis mee heeft gehad en ik zou hebben geweten dat hij Ruperti zou hebben aangezet tot het beïnvloeden van een getuige, ja, dan houdt het gelijk op voor mij en leg ik de verdediging neer.”

De rapper ontkende categorisch en noemde het ‘de allergrootste onzin’. Bart: “Hij heeft mij bezworen dat hij Ruperti niet heeft verzocht om op enigerwijs mevrouw Jager te verzoeken om een verklaring in te trekken. Dat is wat hij mij heeft bezworen en daar moet ik het even mee doen.”

Ruperti bevestigt

Taghi’s advocaat Ruperti bevestigt nu alsnog, in een gezamenlijke verklaring met Ruth Jager, dat Ali hem heeft ingeschakeld, maar dat het allemaal niet intimiderend zou zijn geweest. “Mr. Ruperti bevestigt dat hij belde op verzoek van Ali B. De reden dat mr. Ruperti contact opnam met mr. Jager was dat hij een complexe strafzaak vlot wilde trekken.”

Oud-strafpleiter Bram Moszkowicz vindt het merkwaardig, zegt hij in Shownieuws. “Ruperti gooit Ali voor de bus, want hij had het niet hoeven zeggen. Hij had wel kunnen zeggen: ‘Ik heb contact opgenomen met Jager’, maar hij had niet hoeven zeggen op wiens verzoek. Dat had hij weg kunnen laten.”

Onbetrouwbaar

Bart Swier blijft vooralsnog gewoon aan als Ali’s advocaat, omdat er volgens hem niets intimiderend is gebeurd. Vreemd, vindt presentatrice Dyantha Brooks. “Terwijl ik denk: dit is toch zijn ticket out? Het ziet er niet goed uit voor Ali, hij heeft nu eigenlijk bewezen onbetrouwbaar te zijn, want gisteren zegt hij: ‘Het is kolder, het is niet waar, dit is verzonnen.’”

Collega Bart Ettekoven: “Ik stond gisteren tien minuten nadat Jager dit had verteld in de rechtszaal buiten met Swier even te praten en toen zei hij: ‘Als dit waar is, als dit klopt, dan leg ik meteen de zaal neer.’”

Bart verschuilt zich nu achter een ‘woordenspel’, stellen Dyantha en Bart.

Krankzinnig

Ook Rob Goossens blijft het raar vinden. “Het is een krankzinnige situatie. Waar heeft die man zich in vredesnaam mee bemoeid? Als je dit statement leest, word je er niet veel wijzer van”, zegt hij in RTL Boulevard.

Het is volgens hem ook niet voor niets dat Ruth specifiek heeft benoemd dat Ruperti de advocaat van Taghi is. “Ik snap het wel, want dat draagt bij aan het intimiderende karakter natuurlijk van zo’n mededeling. Je hebt ineens een advocaat aan de lijn die er helemaal niks mee te maken had, (…) dus ja, het blijft heel gek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het inschakelen van Taghi's advocaat een intimidatiepoging was van Ali B?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen