Ali B ontploft bijna voor camera Telegraaf: ‘Je stuurt aan op conflict!’

Ali B is zijn derde zittingsdag welhaast begonnen met een ontploffing voor de camera van De Telegraaf. “Waar haal je de behoefte vandaan om mij aan te sturen op een soort conflict?”

Ali B © Telegraaf

Het kan snel gaan in het leven: zo zie je Ali B op televisie continu in een draaiende rode stoel zitten, zo zie je hem alleen nog maar uit de parkeergarage van de rechtbank komen. Vanochtend stond de pers hem daar voor de derde dag op rij op te wachten. En na zijn ingestudeerde praatje laat hij zich alsnog uit de tent lokken door een Telegraaf-reporter.

Trieste dag

Ali begint zijn praatje goedgemutst. “Een verhaal heeft twee kanten en dit is de dag dat voor het eerst mijn kant te horen zal zijn. Het lijkt natuurlijk al alsof ik wat heb verteld van mijn kant, maar ik heb tot nu toe alleen nog maar antwoorden moeten geven op vragen, maar dit is dé dag en dat is een opluchting op een trieste dag.”

Wanneer gaat nou die bom barsten waar zijn media-advocaat Natacha Harlequin het over heeft? “Nou, er gaan in elk geval als ik het zo voorzichtig mag zeggen heel veel vragen beantwoord moeten worden. Over de duur van het proces en hoe dit is gegaan, wat er is gebeurd.”

Vrouwe Juspiekia

Het is niet in de haak, meent Ali. “Ik heb het voorgelegd aan veel mensen, om te kijken of ik niet gek ben, en iedereen is daar wel van geschrokken en daar verheug ik me op. Om dat te delen. Omdat ik vind dat Nederland het moet weten.”

“Ik ben zo blij dat we een rechter hebben. Ik ben hier voor de rechter. De rechter bepaalt, de rechter weegt af, is onafhankelijk, Vrouwe Justitia, het is niet Vrouwe Juspiekia. Het moet gewoon zoals het hoort en ik heb ongelooflijk veel vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat en in de rechter en ik hoop nu dat ik het eindelijk mag delen.”

Omtzigt

Is Ali nog steeds moe, zoals hij gisteren wanhopig riep toen bleek dat er een derde zittingsdag zou volgen? “Soms wel. Ik probeer mezelf op te rapen, maar dat is voor iedereen zo. Dat geldt ook voor de andere vrouwen; die krijgen ook allemaal dingen over zich heen.”

Net als op dag één haalt Ali opnieuw politicus Pieter Omtzigt aan. “Omtzigt heeft het vaker gezegd en niet iedereen weet dan wat hij bedoelt, maar de rechtsstaat in Nederland is zo ongelooflijk belangrijk. Die beschermt ons tegen allerlei menselijke dingen, die is evenwichtig en ik vertrouw ongelooflijk veel op de rechter.”

Boos op media

Op de vraag waarom Ali zo boos is op de media, antwoordt hij: “Ik ben niet boos op jullie. Ik heb de hoop op jullie. Ik hoop op de media, dat ze het gewoon eerlijk en gebalanceerd brengen, zoals de kijker ook verdient.”

Een verslaggeefster van De Telegraaf vraagt verder. “Maar we baseren de verhalen natuurlijk op de vrouwen. Zeg je dan dat de vrouwen liegen?”, zegt ze, wijzend op het feit dat we Ali’s kant nog nooit hebben gehoord.

Dan staat Ali stil en antwoordt hij boos: “Waar haal je de behoefte aan om de hele tijd mij aan te sturen op een soort conflict? Waarom zou je dat doen? Hou daarmee op.”

Beleving

De Telegraaf-reporter verweert zich: “Ik stel gewoon alleen de vragen.”

Ali: “Ik snap het, maar ik heb al meerdere malen gezegd dat ik me daar niet toe ga laten verleiden. Ik kan je zeggen dat ik een totaal andere beleving heb. Ik kan niet bewijzen welke signalen er over en weer zijn gegaan en zij ook niet. Ik kan wel bewijzen welke signalen er na het vermeende incident zijn geweest, jarenlang.”

Fragment

De beelden van De Telegraaf:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ali B een goede mediahouding heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen