Ziet Gerard Joling zijn sterrenstatus exploderen? ‘Dit wordt megahit’

Het zou zomaar kunnen dat de sterrenstatus van Gerard Joling explodeert, want de opnames van Te Land Ter Zee en in de Lucht zijn volgens tv-autoriteit Tina Nijkamp legendarisch. “Megahit!”

Ruben Nicolai en Gerard Joling © RTL, SBS

Gerard Joling is al een A-ster, maar het zou zomaar kunnen dat hij de triple-A-status weet te bereiken. Hij blaast namelijk samen met Ruben Nicolai de legendarische tv-show Te Land Ter Zee en in de Lucht nieuw leven in en de opnames zijn momenteel in volle gang. Tv-autoriteit Tina Nijkamp heeft al wat gezien en is lyrisch.

‘Wordt hilarisch!’

Het enthousiasme van Tina spát ervan af in de nieuwste aflevering van haar podcast Tina’s TV Update. Ze is echt heel positief over wat ze tot nu toe gezien heeft. “Gisteren zijn die opnames begonnen. Het worden vier afleveringen. Vandaag zijn er ook weer opnames en het is ongelooflijk hoe goed dat is gegaan volgens mij.”

Hoezo dan? “Want ik heb nog nooit zoveel berichten binnengekregen en filmpjes tijdens een opnamedag van een televisieprogramma. Gisteren stroomde echt mijn inbox vol met leuke foto’s en leuke filmpjes ook, waarop je duidelijk ziet dat Gerard en Ruben het ontzettend goed doen, heel erg veel pret met elkaar hebben, dat het echt hilarisch wordt.”

‘Lag in een deuk!’

Te Land, Ter Zee en in de Lucht is een show waarin deelnemers in de open lucht verschillende hindernisbanen moeten overwinnen, vaak met zelfgemaakte voertuigen. “Ik lag zelf ook echt in een deuk. Dit kan niet anders dan een ware hype gaan worden dit najaar op televisie. Ik ben ook achter de startdatum gekomen”, aldus Tina.

Het gaat 31 augustus van start op RTL 4, om acht uur ’s avonds. “Heel leuk, dan kunnen er natuurlijk ook kleine kinderen meekijken. Ik denk eigenlijk dat het ook net zo goed van start gaat qua kijkcijfers als De Bauers. Ik denk wel dat het start met zo’n 1,3, 1,4 miljoen kijkers en dan net als De Bauers inclusief uitgesteld wel uitkomt op 2 miljoen kijkers.”

Megahit

Twee miljoen kijkers? Dan zou het natuurlijk een megahit zijn. “Ik denk het echt gezien wat ik heb gezien, gezien de filmpjes die ik nu al zag hoe grappig het gaat worden. Ik heb die filmpjes overigens niet op Instagram gezet, omdat dat juridisch heel lastig is. Je mag niet zomaar filmpjes ergens op besloten opnames filmen en dat doorzetten zeg maar.”

Het is dus nog even wachten op de officiële preview. “Ik verheug me er heel erg op en ik denk echt dus dat het De Bauers wordt van het najaar.”

Televizier-prijs

Sterker nog: Tina denkt dat Gerard rekening moet houden met zijn eerste Televizier-prijs ooit. “Ik denk dat het kans zou kunnen maken op de Televizier-Ring. Het is bekend dat als je programma wordt uitgezonden vlak voor de stemming, dat je altijd net iets meer kans maakt dan bijvoorbeeld een programma wat al driekwart jaar geleden is uitgezonden.”

“En volgens mij heeft Te Land Ter Zee en In de Lucht nog nooit een ring gewonnen, dus wie weet maken ze daar ook nog kans op. In ieder geval weet ik honderd procent zeker dat het geen flop wordt gezien het feit hoe goed die opnames tot nu toe al verlopen.”

Fragment

Vaksite Looopings heeft al wel beelden gepubliceerd:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u benieuwd naar Te Land Ter Zee en in de Lucht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen