Zeven jaar na Rad van Fortuin: André Hazes jr. terug als tv-ster?

Het is alweer een behoorlijke poos geleden dat we André Hazes jr. in actie zagen als presentator op SBS 6, maar dat tv-avontuur was behoorlijk kortstondig. Keert hij nog terug als presentator?

André Hazes jr. © Reinier Bergsma, SBS

André Hazes jr. besloot begin 2017, zo’n zeven jaar geleden dus, om te stoppen met de presentatie van de SBS 6-quiz Het Rad van Fortuin. Hij vond dat hij te veel in een keurslijf zat. “Of ik tevreden was met mijn optreden? Ja en nee. In het begin las ik te duidelijk van de autocue, vond ik. Daar zijn we op mijn initiatief vanaf gestapt.”

Volgende stap

Toch hoopte André toen nog wel op een ander soort tv-carrière. “De Mol gelooft er in. Vind ik geweldig, dat iemand die zoveel bereikt heeft, het in mij ziet zitten. Presenteren kan echt iets worden. Dat is de volgende stap.”

Maar zingen? Dat zou de hoofdmoot blijven. “In Nederland is Borsato nu de grootste, en die wil ik van de troon stoten. Heb ik hem ook een keer gezegd: ik kijk tegen je op, maar het is mijn doel om je er van af te schoppen. Dat kan hij wel hebben. Ik hou hem scherp, zegt hij.”

Geen André op tv

Nou, op alle vlakken heeft André zijn ambities moeten bijstellen. Zien we hem ooit nog op tv als presentator? “Ik denk voorlopig niet dat hij terugkomt als presentator bij SBS 6”, zegt oud-zenderbaas Tina Nijkamp in haar podcast Tina’s TV Update. “Zoals we weten heeft hij toen een contract gesloten nádat hij zijn realitysoap had daar.”

André en zijn liefje Monique Westenberg hadden een tijdje een realityserie. “Dat heeft een aantal seizoenen gelopen en daarna heeft hij Rad van Fortuin gepresenteerd onder andere, én hij heeft daar ook Golden Boys gepresenteerd, een datingprogramma voor oudere mensen. Hij zat ook in de jury van We Want More.”

Geen succes

Er was daarnaast ook nog een programma’s over tattoo’s met André, namelijk Getekend Voor Het Leven. “Grote successen waren dit allemaal niet. We Want More was dan nog het grootste succes, maar daar was hij dan jurylid. Ik denk niet dat hij terugkomt en dat SBS 6 hem gaat aannemen. Ze hebben denk ik ook wel genoeg presentatoren.”

“André heeft gezegd dat hij echt wel terug wil naar dat zingen, dus ik denk niet dat André Hazes voorlopig terugkomt op televisie als presentator. Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit en André Hazes is nogal veranderlijk qua karakter, dus als het wel zo is… Kan ook natuurlijk, maar ik denk het voorlopig niet en ik heb er ook niks over gehoord.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou SBS 6 er goed aan doen om weer eens met André Hazes jr. te bellen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen