Viktor Brand ligt onder vuur: ‘Dit is idioot, alles voor de kijkcijfers!’

Viktor Brand krijgt een flink pak slaag omdat hij onophoudelijk allemaal simpele mensen gebruikt om hoge kijkcijfers te scoren met Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. “Dit is idioot.”

Viktor Brand © SBS 6

Het ligt anno 2024 steeds gevoeliger om kwetsbare mensen te gebruiken voor de kijkcijfers. Toch is dat juist waar Viktor Brand en zijn programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak op drijven. Er worden in die show allemaal simpele zielen opgevoerd die zichzelf grenzeloos voor schut zetten. Dit kán zo niet langer, vindt Angela de Jong.

Angela kritisch

Angela zat aan het begin van de week naar een nieuwe aflevering te kijken en was in shock. “Van een zender die nog steeds zonder scrupules Peter Gillis handhaaft als boegbeeld, kun je natuurlijk alles verwachten. Maar toch.”

Zeker bij deze bewuste aflevering van Doet Uitspraak had de zendertop in moeten grijpen, schrijft de opiniediva in het AD. Ze vraagt zich af of er ‘nou helemaal niemand van de leiding van SBS 6’ zich achter de oren heeft gekrabd, “en stiekem hebben gedacht: dat hadden we niet moeten uitzenden?”

Volkstheater

Dat programma van Viktor is gewoon ‘volkstheater’, aldus Angela. “Een aflevering is pas geslaagd als de partijen elkaar voor rotte vis of erger uitmaken.”

De aflevering van maandag ging alleen ‘echt over de schreef’, vindt ze. “Waar we als kijker feitelijk naar zaten te kijken was de falende geestelijke gezondheidszorg in Nederland, waardoor probleemgevallen geen professionele hulp krijgen maar wél een uitgebreid podium in een tv-programma.”

Alles voor kijkcijfers

Viktor geeft zo’n podium maar al te graag, sneert Angela. “De makers lenen zich daar maar wat graag voor. Want: alles voor de kijkcijfers.”

“Wat pas echt idioot is, is dat we met z’n allen accepteren dat dit onder de noemer ‘amusement’ op tv wordt gebracht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan het voor schut zetten van mensen in programma's als Mr. Frank Visser Doet Uitspraak anno 2024 nog wel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen