VI-ster Raymond Mens hard gebasht in Even Tot Hier: ‘Debiel!’

Raymond Mens, een van de grotere sterren van Vandaag Inside, is keihard te grazen genomen door de mannen van Even Tot Hier. Zij pakken de Amerika-kenner flink aan. “Debiel!”

Raymond Mens in Even Tot Hier © NPO

De pro-Palestina-demonstraties op verschillende locaties van de Universiteit van Amsterdam hebben afgelopen week flink wat losgemaakt. De discussie woedde hevig en ontspoorde soms ook enigszins. Zo doken er op een gegeven moment beelden op van een meute die ‘Auschwitz, Auschwitz!’ zou scanderen en dat leverde woeste reacties op.

Misverstand

Het bleek een misverstand, schrijft columnist Marcel Peereboom Voller in De Telegraaf. “Mijn bloed kookte toen ik op X een filmpje zag waarin de UvA-meute ’Auschwitz, Auschwitz’ scandeerde. Althans, dat stond in de hashtag, en dan hoor je het”, zegt hij in zijn column.

Hij vervolgt: “Later werd bij hetzelfde filmpje vermeld dat er ’our streets, our streets’ werd geroepen en toen ik het opnieuw bekeek, hoorde ik dat ook.”

Protestkreet

Het misverstand haalde gisterenavond ook de kijkcijferhit Even Tot Hier. Presentator Jeroen Woe: “Ze riepen helemaal niet Auschwitz, maar ‘our streets’. Dat is een bekende protestkreet. Het was niet waar, maar ja, de vlam was alweer in de pan.”

Dan wordt er een fragment ingestart uit Vandaag Inside waarin Raymond Mens zegt: “Ik heb ook video’s gezien vanmiddag dat ze ‘Auschwitz, Auschtwitz’ schreeuwen en dat soort dingen, dus dat zit er wel tussen.”

Debiel

Jeroen vindt dat Raymond de boel hier ophitst en deelt een flinke tik aan hem uit. “Het gaat een heel leven leiden. Overigens is dit tv-geschiedenis, hè? Dit is het eerste fragment van VI waarin iemand anders dan Derksen of Gijp de debiel is.”

Een behoorlijke harde aanval aan het adres van Raymond dus. Wat de Amerika-kenner daarvan vindt is onduidelijk. Hoewel hij vandaag al actief is geweest op X, reageert hij er bewust niet op.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen