VI-ster Merel Ek vlucht voor gorilla’s: horror tijdens reis in Rwanda

Een regelrecht drama tijdens de vakantie van Merel Ek in het prachtige Rwanda: ze is oog in oog komen te staan met een groepje levensgevaarlijke gorilla’s. Ze heeft het gelukkig overleefd.

Merel Ek © Instagram

Merel Ek heeft met de verkiezingen en de daaropvolgende formatie een ontzettend druk half jaar achter de rug. De politiek verslaggeefster was dan ook ontzéttend toe aan vakantie, maar ook in Rwanda lijkt ze momenteel niet echt tot rust te komen. Sterker nog: het scheelde niet veel of Vandaag Inside had op zoek gemoeten naar een nieuwe politiek verslaggeefster…

Apensnackje

De Haagse apenrots maakt tegenwoordig nog maar weinig indruk op Merel, maar in Rwanda is ze zich dus hélemaal het lazarus geschrokken. Ze stond daar oog in oog met een groepje levensgevaarlijke gorilla’s en ze mag van geluk spreken dat ze niet is geëindigd als een krokant apensnackje.

Johan Derksen bracht het gisterenavond ter sprake in Vandaag Inside. “Ze is achtervolgd door een aap, heb ik gehoord.”

Hélène Hendriks bevestigt: “Ja, door een groep gorilla’s.”

‘Ze vertelde het’

Wilfred Genee schrikt zich rot. “Echt waar?”

Johan: “Ja.”

Hélène: “Dat vertelde ze mij.”

Wilfred: “Wat doet ze nou in Rwanda dan?”

Hélène: “Nou ja, apen kijken.”

Wilfred: “Maar daar is ze door achtervolgd? Zijn daar beelden van?”

Oog in oog

Hélène denkt van niet. “Nee, ze heeft mij niks opgestuurd, maar ze heeft mij wel verteld dat ze dus oog in oog stond met een groep gorilla’s, dus ze moesten vluchten, maar het is allemaal goedgekomen. Daarna zat ze lekker aan een wijntje.”

Wilfred: “Maar daar gaan al die vluchtelingen die daarheen gestuurd worden ook mee te maken krijgen? Dat ze steeds door apen achtervolgd worden? Wat een leven, man, lijkt me dat. Verschrikkelijk allemaal.”

1.500 euro

Het bezoeken van de berggorilla’s in Rwanda is overigens een kostbare onderneming. Toeristen moeten 1.500 dollar betalen om op apenvisite te gaan in het Volcanoes National Park en dan kunnen ze onder begeleiding van een ervaren gids een uurtje naar die beesten kijken. Over het algemeen is dat overigens niet gevaarlijk.

Gelukkig heeft ook Merel het allemaal weer overleefd. Ze steekt op Instagram haar duim op bij een foto waarop ze rode wijn drinkt. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat Merel veilig is, zich goed voelt en hersteld is van de schrik die ze heeft ervaren tijdens haar ontmoeting met de gorilla’s.

Instagram

Merel heeft al haar ledematen nog:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eigen programma voor Merel Ek en Sam Hagens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen