Verdient Luca Borsato medelijden? ‘Nee, gewoon niet goed genoeg’

Verdient Luca Borsato ons medelijden nu het hem niet lukt om door te breken als zanger? Hij heeft nog altijd een normale baan om brood op de plank te krijgen. “Hij is niet goed genoeg!”

Luca Borsato © Instagram

De ene nepobaby is de andere niet: de kinderen van Marco Borsato slagen er niet in om door te breken in de showbizz. Volgens Evert Santegoeds speelt het mee dat hun achternaam besmet is geraakt door de misbruikzaak tegen hun vader. De hoofdredacteur van Privé vindt het sneu dat die kinderen, waaronder Luca Borsato, nu allerlei gewone baantjes hebben.

Geen medelijden

Mediacriticus Victor Vlam heeft echter geen medelijden. “De vraag is natuurlijk wel van: is het nou echt heel erg triest? Ik bedoel, het is vervelend voor hem natuurlijk want hij had een muzikale carrière op het oog, maar is dit nou iets waar we wakker van moeten liggen? Het antwoord op die vraag zou wat mij betreft echt moeten zijn: absoluut niet.”

Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Hier moeten we niet wakker van liggen, want dit is de norm voor beginnende muzikanten. Veruit de meeste beginnende muzikanten die een nummer uitbrengen, zien dat nummer floppen. Dat komt omdat de muziekindustrie net zoals heel veel creatieve sectoren ongelooflijk competitief is.”

Groot publiek

Het is heel normaal dat Luca niet doorbreekt, aldus Victor. “Voor elke persoon die doorbreekt zijn er misschien 100, 200, misschien wel 300 mensen die niet doorbreken en die dus inderdaad maaltijden moeten bezorgen om rond te komen. Dus normaal gesproken is dit wat je zou verwachten dat er gebeurt, namelijk dat het nummer geen groot publiek bereikt.”

“Alleen die mensen zouden nooit een artikel krijgen in De Telegraaf omdat ze niet de naam Borsato hebben, iets wat het dusdanig veel interessanter maakt. Dus ik vind het niet per se triest, het is gewoon simpelweg de norm.”

Niet goed genoeg

Luca krijgt ondanks zijn mislukte singles wel veel aandacht van rubrieken als Shownieuws. Onterecht, vindt Victor. “Als je dat gaat geven aan iemand die de zoon van Marco Borsato is, dan gaat het niet naar iemand anders die misschien niet een bekende achternaam heeft, maar die wel misschien een beter nummer heeft en het misschien wel meer op de merites verdient.”

“Dus Luca Borsato heeft zijn kans gehad, maar het nummer was uiteindelijk gewoon niet goed genoeg. Dat is gewoon hoe het werkt. Dat moet je accepteren als je daar in die sector werkt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het sneu voor Luca Borsato?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen