Tv-pauze voor Chantal Janzen? ‘Het zou wel goed zijn voor haar’

Chantal Janzen wordt door veel mensen gezien als een A-ster, maar ze is wel een van de weinige A-sterren die altijd teleurstelt als het om kijkcijfers gaat. Komt er een tv-pauze aan?

Chantal Janzen © William Rutten

De programma’s die Chantal Janzen op televisie maakt weten nooit te beklijven. Ze is best een geliefde BN’er, maar toch lukt het haar nooit om blijvend kijkcijfersucces te behalen. Weekblad Privé zette vorig jaar al eens al haar flops op een rijtje en dat zijn er echt een heleboel; bijna níets wat Chantal aanraakt wordt een hit.

Wat vindt Joop?

Of het nou om Janzen & Van Dijk, &Chantal, Chantal Komt Werken, Doe Het Lekker Zelf, Chantals Pyjama Party, Chantals Beauty Camper of Fout Maar Goud gaat: weinig mensen zullen zich er nog iets van kunnen herinneren.

Is het niet tijd dat de presentatrice gewoon weer even lekker het theater in gaat? Daar waar ze begon. Haar ontdekker Joop van den Ende wordt ernaar gevraagd door weekblad Party. Hij zegt: “De carrière van Chantal Janzen, als jong meisje, is in het theater begonnen. Zij is toen langzaam gegroeid.”

Heel logisch

Wat vindt hij ervan dat Chantal nu alleen nog televisie doet? “Het is heel logisch dat zij de stap maakte naar televisie, maar je voedt jezelf met theater. Televisie is een heel hard, zwaar medium. Ik zeg ook altijd: het is Holle Bolle Gijs van De Efteling… Programma’s hier, programma’s daar…”

Hij vervolgt: “Een programma als ‘Even Tot Hier’, wat mijn dochter maakt, is iedere week total nieuw geschreven. Als je dat in het theater doet, speel je 200, 300 keer. Bij televisie is het één avond waarvoor iets gemaakt wordt.”

Terug in theater

Maar wat moet Chantal nou doen? “Wat Chantal betreft… Ik denk dat ze in de toekomst er weer behoefte aan gaat krijgen om weer het theater in te gaan.”

“Het zou voor haar goed zijn, het zou voor de fans goed zijn en voor de theaters. Alleen je moet niet verwachten dat Chantal een jaar in een productie gaat staan, dat past niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chantal Janzen scoort eigenlijk nooit op televisie. Inderdaad even een pauze nemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen