Tv-carrière Geraldine Kemper lijkt voorbij: ‘Echt sneu voor haar’

De tv-carrière van Geraldine Kemper is nooit echt van de grond gekomen, maar lijkt nu alweer voorbij. Ze gaat een jaar met sabbatical. “En of we haar daarna nog zien? Ik denk het niet.”

Geraldine Kemper © Shotbysud

Geraldine Kemper stapte in 2019 over van BnnVara naar RTL 4 en dat werd allemaal op een grootste manier bekendgemaakt, alsof zij hét nieuwe talent van de zender was. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten en we zagen haar pas na zestien (!) maanden op televisie, met een mislukt programma: Geraldine en de Vrouwen.

Kemper in camper

Twee jaar later zat Geraldine nog in een interview te gieren om het torenhoge salaris dat ze van RTL kreeg, maar het lachen verging haar al snel. We hebben inmiddels al een flinke tijd niets van haar gehoord en nu blijkt dat ze in de zomer een jaar op sabbatical gaat; mevrouw Kemper gaat in een camper door Europa touren en komt voorlopig niet terug.

Rob Goossens, een van de sterren van RTL Boulevard, vindt het opvallend. “Geraldine piept er daadwerkelijk een jaar tussenuit in haar camper en daar is dus helemaal geen bombarie over geweest. Ik moet heel eerlijk zeggen: als zij het afgelopen jaar al op sabbatical was geweest, had ik het ook geloofd”, zegt hij in De BLVD Podcast.

Best wel raar

Collega Bridget Maasland vindt het triest. “Ja, het is niet zo veel en dat is best wel raar eigenlijk. Als je binnen wordt gehaald, dan gaan de vlaggen uit, maar als ze nu een jaar op sabbatical gaat, dan horen we er dus helemaal niks van.”

Rob: “Daar ga ik dan wel vanuit, inderdaad. Ja, en blijkbaar… Ik bedoel, ik neem aan dat ze dat allemaal heeft moeten overleggen… Blijkbaar kan haar werkgever RTL haar ook best een jaar missen. Ik denk bijvoorbeeld niet dat Chantal Jansen zomaar een jaar in een campertje door Oost-Europa zou mogen gaan rijden.”

Tragisch

Showkenner Eric de Munck leeft mee met Geraldine. “Ik vind het best wel tragisch eigenlijk dat ze inderdaad zo groots werd binnengehaald met champagne van: nou, we gaan human interest doen, we hebben een echt BNN-gezicht binnengehaald, die gaat nu echt voor verdieping zorgen…”

“Zij wilde gewoon voor de jongere doelgroep wat meer human interest-programma’s maken en dat is toch allemaal niet echt goed gelukt. Dat je dan uiteindelijk toch denkt… Dat je dan met stille trom kunt vertrekken zonder dat iemand het eigenlijk merkt. Dat vind ik in het geval van haar toch ook wel iets tragisch hebben.”

‘Je hoort niks!’

Bridget ziet de carrière van Geraldine als een nachtkaars uitgaan. “Maar eigenlijk, want zij doet toch ook een podcast met Gwen van Poorten? Daar is een beetje hetzelfde mee gebeurd. Daar hoor ik eigenlijk ook nooit iets van op televisie meer.”

Rob: “Nee, toen haar hele huis per ongeluk was leeggehaald, toen hebben we even wat gehoord.”

Bridget: “Ja, toen hadden de verhuizers alle spullen weggegooid. Ja, dat was wel echt heel naar.”

Eric: “Ik vind het wel een beetje sneu. Zij was het nieuwe talent. Dat is dan toch misschien een trend dat echt zoveel jonge tv-makers, waar we echt heel veel van verwacht hadden, dat die dan toch een soort van verdwenen zijn of in zo’n hoekje van het internet terecht zijn gekomen waar we ze eigenlijk nooit meer zien.”

Nooit meer op tv?

Rob: “Er ligt gewoon een vloek op die hele generatie zou ik bijna zeggen.”

Gaan we Geraldine na haar sabbatical nog op tv zien? “Ik vrees met grote vrezen, omdat er ook niet echt iets is waarvan je denkt van: oké, maar dat moeten we door Geraldine laten doen. Kunnen we één programma verzinnen dat niet door een ander gedaan zou kunnen worden?”

“Sterker nog: er zit bij RTL op dit moment iemand op de bank te wachten op mooie programma’s en dat is Leonie ter Braak. Ik denk dat alles waarvan je zou kunnen zeggen: dat kan Geraldine, inclusief Big Brother, dat Leonie ter Braak dat ook kan. En ik denk ook gewoon beter.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen