Talkshows vechten om Joost Klein: ‘Wordt het Op1 of toch Renze?’

Het kan niet anders dan dat talkshowredacties momenteel álles uit de kast trekken om Joost Klein te strikken voor hun programma. Schuift hij aan bij Op1, Renze of helemaal nergens?

Joost Klein © Ruud Janssen

Joost Klein heeft afgelopen weekend geschiedenis geschreven: nog nooit is een artiest wegens vermeend wangedrag gediskwalificeerd voor het Eurovisie Songfestival. Hij is gisteren teruggevlogen naar Nederland; niet met de rest van het Songfestival-team via Schiphol, maar enkele uren later met een privévliegtuigje naar Lelystad Airport.

Niet in talkshow

Hans Laroes, voormalig hoofdredacteur van de NOS, denkt dat talkshows momenteel met elkaar vechten om Joost. “Wat er nu aan de hand is, as we speak: de Oorlog der Talkshows om Joost Klein in de uitzending te krijgen”, schrijft hij op X.

Communicatiestrateeg Arjan van der Knaap verwacht dat Joost zich niet laat strikken. “Ongetwijfeld. Maar als ik Joost een beetje heb leren kennen, spreekt hij via z’n werk en schuift hij niet meer aan bij een talkshow. Hij is een kunstenaar en hoeft zich niet te verantwoorden.”

Dwingende passages

Hans denkt dat Joost wel móet vanwege gemaakte afspraken. “Dat zou ik inderdaad mooi vinden. Maar er zijn vast dwingende passages in contract met AvroTros…”

Wordt het Sophie & Jeroen? Hans daarover: “Ik durf niets te zeggen. Voordat je het weet ben je antisemitische bezig. Hij zal wel de hele uitzending krijgen.”

Arjen Lubach misschien? “Geen idee. Kan ook. Beter/leuker.”

Even rust nemen

Marc Putman, baas van queerzender OUTTV en Songfestival-fan, denkt dat Joost even rust neemt. “Ik denk dat hij even rust wil nemen om de boel te laten bezinken en alles op een rijtje te zetten. Ik denk dat Joost ongetwijfeld op een door hem zelf te bepalen moment wel een keer naar buiten zal komen, maar dat hij dat nu misschien wat te vroeg vindt.”

Ronald Molendijk, de muziekkenner van Shownieuws, vindt dat Joost verantwoordelijkheid moet nemen en wél de media te woord moet staan. “In goede én slechte tijden moet je daar gaan staan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Joost Klein in een talkshow moet gaan zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen