Sven Kockelmann de klos? ‘Mogelijk geen talkshow na Tijs-ruzie’

Sven Kockelmann is in de race voor een talkshow op de late vrijdagavond van NPO 1, maar krijgt hij die nog wel nu hij door Jan en alleman een matennaaier wordt genoemd? “Crisis!”

Tijs van den Brink en Sven Kockelmann © SBS, NPO

De laatste tijd is Sven Kockelmann echt heel raar in het nieuws geweest. Niet alleen heeft hij een akkefietje gehad met Tijs van den Brink omdat hij de EO-ster er min of meer heeft uitgewipt bij de politieke vrijdag van Op1, maar ook weigert hij om het even uit te praten met zijn collega. Wilfred Genee heeft nog tevergeefs proberen te bemiddelen.

Zelfs Johan kritisch

Er is echter nóg meer gedoe rond Sven, want hij besloot een paar weken geleden om consequent een stoel aan de Op1-tafel leeg te houden voor Geert Wilders, om hem op die manier onder druk te zetten.

Zelfs zijn grootste fan Johan Derksen heeft zich nu tegen Sven gekeerd: “Het is een domme streek van Sven. Kijk, Sven neemt daar een houding aan dat elke politicus zich bij de koninklijke hoogheid nederig moet melden. Daar is de stoel en zitten jij en je bek houden totdat ik wat vraag! Maar zo zit de wereld niet in elkaar.”

Enorme imagocrisis

Oftewel: het rommelt rondom Sven en dat is niet goed als je in de race bent om op de late vrijdag een talkshow te gaan maken voor NPO 1. Na de zomer verhuist Sophie & Jeroen naar de late avond, maar dat programma zal slechts van maandag tot en met donderdag te zien zijn. Voor de vrijdag zijn WNL en PowNed in de race.

WNL schuift Sven naar voren, PowNed wil iets met wisselende presentatoren gaan doen waaronder Rutger Castricum. Hoe zijn de kaarten geschud? “Sven Kockelmann heeft het slechtste moment van zijn hele carrière uitgekozen om in een grote imagocrisis terecht te komen”, zegt mediacriticus Victor Vlam in de podcast De Communicado’s.

Verre van ideaal

Het is volgens Victor niet goed dat Sven zo negatief in het nieuws is. “Hij werd afgelopen week echt tegemoetgetreden met vernietigende recensies. Tina Nijkamp zei dat hij een matennaaier is vanwege dat akkefietje met Tijs van den Brink en Johan Derksen verweet hem grootheidswaanzin vanwege het leeghouden van een stoel voor Geert Wilders.”

Hij vervolgt: “Ja, ik denk wel bij mezelf: als je in een imagocrisis verkeert op het moment dat mensen aan het besluiten zijn over jouw toekomst, dan is dat echt verre van ideaal. Echt verre van ideaal.”

‘Gewoon bellen!’

Collega Lars Duursma denkt dat het onverstandig is dat Sven zijn trots zo voorop zet. “Hij had gewoon Tijs even moeten bellen. Hij had Tijs moeten bellen!”

Victor: “Zo simpel was het. Ja, hij had gewoon even met Tijs moeten bellen. Maar goed, dat heeft hij niet gedaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat ziet u liever op de late vrijdagavond van NPO 1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen