Soundos El Ahmadi gaat los op Youp van ’t Hek: ‘Hou je bek dicht’

Soundos El Ahmadi gaat ruim een jaar nadat ze Youp van ’t Hek keihard diste bij Arjen Lubach nóg een keer los op de cabaretier. “Als je een bepaalde positie hebt bereikt, hou dan je bek.”

Soundos El Ahmadi en Youp van 't Hek © NPO

Het stoort Soundos El Ahmadi ontzettend dat Youp van ’t Hek een keertje heeft geroepen dat hij niet om haar kan lachen. De cabaretière pakte hem een keer terug met een soort disstrack bij Arjen Lubach, maar het zit haar kennelijk nog steeds hoog. Ze gaat in een interview met NRC namelijk wederom vollédig los op de cabaretlegende.

Aandacht

Soundos ergert zich aan dit soort oude mannen. “Ik ben opeens de clout van mannen als Johan Derksen en Youp van ‘t Hek. Zij zijn clout aan het chasen, hè. Ze gebruiken mij om aandacht te genereren. Ik vind dat best wel een eer. Ik bedoel, Youp van ’t Hek, daar had ik vroeger dvd’s van.”

Ze vervolgt: “Het zijn jongetjes op een schoolplein. Wie heeft de langste, wie is de stoerste, wie heeft de grootste bek? Ik heb Youp eerst nog een keurig mailtje gestuurd. Nooit iets op gehoord.”

Heel netjes

Wat heeft Soundos dan gemaild? “Heel netjes: meneer Van ’t Hek, ik heb meegekregen wat u heeft gezegd, ik ben niet van suiker gemaakt. Als u me niet leuk vindt, dan mag u dat uiten. Maar ik vind het wel netjes als u me dan minimaal één keer hebt zien optreden en daar uw mening op baseert.”

“Het enige wat u heeft bereikt is dat rechtse rioolmedia hiermee aan de haal zijn gegaan: ‘Kijk, Nederlands grootste cabaretier lacht die Marokkaan uit.’ Maar ik heb met die rap zóveel kaarten verkocht. Dus: bedankt voor je haat.”

‘Hou je bek dicht’

Soundos zit ermee. “Ik ben niet van teflon, ik ben geen Mark Rutte. Het is jammer. Maar ik raak niet geïntimideerd en ga er niet van huilen. Niet meer. Youp van ’t Hek is geen familie of vriend. Ik denk wel: als je een bepaalde positie heb bereikt, ga dan óf jongere generaties helpen, óf hou je bek dicht.”

En Johan Derksen? Daar is ze al helemaal klaar mee. “Hij heeft nog nooit een show van mij gezien. En de dag dat een racistische verkrachter mij leuk vindt, is de dag dat ik mij zorgen ga maken. Ik vind hem óók niet leuk.”

‘Go lower!’

Gaat dit allemaal niet een beetje ver? “Ik ben geen Michelle Obama. Zij zei: ‘When they go low, we go high.’ Ik niet, man. When they go low, I go lowerrrrrrrrr, hahaha.”

Het interview met Soundos kunt u lezen in NRC.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen