Sophie Hilbrand pakt aan: ‘Ze belde omdat ik haar elitair noemde!’

Sophie Hilbrand weet van aanpakken. Ze deinst er niet voor terug om haar grootste critici te bellen en als ze herhaaldelijk ‘elitair’ genoemd wordt, dan pakt ze direct de telefoon…

Sophie Hilbrand © NPO

De laatste tijd valt het mee, maar toen Sophie Hilbrand haar talkshow nog afwisselend presenteerde met Khalid Kasem, was het volgens critici allemaal wel héél elitair en highbrow. Tina Nijkamp, dé kijkcijferautoriteit van Nederland, noemde Sophie en haar show ‘te veel grachtengordel‘. Ze vond het bovendien schandalig dat ze Marco Schuitmaker ‘uitlachte‘.

Sophie belt

Sophie is zich een hoedje geschrokken van al dat commentaar en heeft Tina gewoon opgebeld, onthult de voormalig zenderbaas van SBS 6. “Ik moet ook eerlijk zeggen: ze heeft mij ook ooit gebeld omdat ik toen had gezegd tijdens de verkiezingen van: ‘Luister, ja, probeer nou wat minder elitair te zijn’”, vertelt ze in haar podcast Tina’s TV Update.

“Toen belde ze me. Ik weet niet hoe ze aan mijn nummer kwam, maar goed, en toen zei ze: ‘Ik wil toch eens even vragen wat je daar dan mee bedoelt. Wat vind je dan precies zo elitair aan ons?’ Nou, dat heb ik toen uitgelegd, maar wat ik wil zeggen is dat zij dus wel open staat voor kritiek en dus graag het gesprek aan gaat.”

Minder elitair

Nu Sophie afwisselend presenteert met Jeroen Pauw gaat het veel beter, aldus Tina. “Het programma Sophie & Jeroen ziet er gewoon anders uit sowieso dan Khalid & Sophie. Ze hebben er toch een wat minder elitaire saus overheen gegooid en ook lijkt het minder politiek gekleurd allemaal. Het is wat lichter van toon en daarom lijkt Sophie ook wat relaxter.”

“Ik denk ook dat ze relaxed is. Zo ging ze onlangs dat gesprek aan met die mensen, die dames die in een podcast hadden gezegd van: ‘Je ziet eruit als een lijk.’ Daar is ze gewoon in gesprek mee gegaan. Sophie is sowieso wel iemand die het gesprek altijd aan gaat, dus ze is wel heel open.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Sophie Hilbrand over vijf jaar nog steeds talkshowhost is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen