Sam Hagens vindt Thomas van Groningen niet te dik voor televisie

Sam Hagens, de politiek verslaggever van SBS 6, is het niet eens met de kritiek dat Thomas van Groningen te dik zou zijn om carrière te maken als talkshowhost. “Dat vind ik heel raar.”

Sam Hagens en Thomas van Groningen © NPO

Thomas van Groningen is nu al jaren te zien als politiek verslaggever op televisie, maar laatst bleek uit een invalbeurt bij Op1 dat hij ook genoeg talent heeft om de talkshowhost uit te hangen. Er is volgens mediacriticus Victor Vlam echter één groot probleem: zijn gewicht. De tv-persoonlijkheid is volgens de criticus te dik voor zo’n promotie.

Heel raar

Belachelijk, vindt Sam Hagens. De politiek verslaggever van SBS 6 lag een tijdje geleden in de clinch met Thomas, maar springt nu voor hem in de bres. “Ik vind de kritiek op Thomas’ uiterlijk raar. Uiterlijk speelt natuurlijk wel mee, maar volgens mij zijn er wel meer dikke mensen op tv.”

Hij vervolgt in de Nieuwe Revu: “Ik snap op zich wel dat mediacritici zoiets zeggen – volgens mij was het die Victor Vlam die dat zei – want zij kijken uiteindelijk ook naar het plaatje. Maar ik vind niet dat het bij Thomas in de weg zit.”

40 kilo

Thomas hoeft als het aan Sam ligt dus niet af te vallen. “Ik vind hem inhoudelijk dusdanig sterk, en hij heeft ook een eigen persoonlijkheid: ik vind helemaal niet dat hij 40 kilo moet afvallen. Ik snap wel dat het uiterlijk meespeelt op televisie en dat het kan afleiden, maar ik heb dat bij hem helemaal niet.”

En Victor? Die laat weten nog steeds achter zijn kritiek te staan: “Ik denk dat het iets is dat in zijn nadeel werkt. Ik denk ook dat veel mensen zoiets in deze tijd niet durven uit te spreken. Het is niet een paar kilo te veel, maar het zit tegen morbide obesitas aan. (…) Als je meer gaat sporten en minder gaat eten, val je gewoon af. Punt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen