Rutger Castricums ‘gezeik’ wekt ergernis bij Rob: ‘Echt zó obligaat’

Rutger Castricum heeft de hele strontkar al over zich heen gehad, maar ook Rob Goossens doet nog een duit in het zakje. De RTL-ster vindt hem óók al misstaan in De Oranjezondag…

Rutger Castricum en Rob Goossens © SBS, RTL

De kans dat we Rutger Castricum in de zomer elke avond naast Hélène Hendriks zien zitten is nihil. Zijn wékelijkse aanwezigheid aan haar zijde heeft hem de afgelopen weken al genoeg kritiek opgeleverd. En Rob Goossens, een van de sterren van RTL Boulevard, begrijpt die kritiek wel. Hij vindt dat Rutger zich té veel wil profileren naast Hélène.

‘Zeikende’ Rutger

Rob is er niet enthousiast over. “Als je dat echt als duo neerzet, dat werkt gewoon niet zo lekker, dus Rutger als gast in de Oranjezomer, dat was prima… Maar dat was gewoon een weekje en dan weer een andere vaste gast. Ze leggen zich nu wel heel erg vast aan echt die drie mensen en ik weet niet of dat nou echt wel de goede route is voor het programma.”

De talkshow van Hélène is bedoeld als positieve variant van VI, maar met Rutger lukt dat volgens Rob niet. “Dan krijg je toch weer dat gezeik over de publieke omroep met Rutger Castricum, die dat dan heel obligaat gaat lopen verdedigen, omdat hij uiteindelijk hoopt bij de publieke omroep een talkshow te krijgen”, zegt hij in de BLVD Podcast.

Pavlov-reactie

Zoekt Rutger bewust de scherpe randjes op? Co-host Luuk Ikink: “Maar is dat dan omdat… Er komt wat kritiek, de kijkcijfers zijn nog wel oké, maar er komt wel wat kritiek en dan ga je misschien toch in een soort Pavlov-reactie van: ‘Oh, we moeten dan toch wat meer richting VI kruipen.’ Terwijl ze eigenlijk van de VI áf aan het kruipen waren.”

Rob: “Klopt, en überhaupt zie je dat ze de kritiek zich wel aantrekken. (…) Misschien dat ze wel té goed luisteren naar de kritiek. Dat het te veel een soort van marionet aan het worden is, dat als wij zeggen: ‘Spring in de sloot’, dat Hélène er halverwege de zin al in ligt.”

Waaien mee

Daar is Luuk het mee eens. “Ja, ze waaien nu wel heel erg mee met alle winden en hebben dan dus ook niet meer echt een eigen idee wat ze ermee aan moeten. Ik vind ook die kruk waar Sam Hagens op zit… Dat lijkt wel een soort badmeester die boven die tafel uit steekt.”

Het meest irritante moment vond Rob de confrontatie tussen Rutger en Mona Keijzer. “Ik weet niet wat Rutger allemaal gegeten had vooraf, maar het leek wel ineens alsof het heel iemand anders was.”

Luuk: “Ja, bewijsdrang…”

NPO verdedigen

Rob denkt dat ook. “Bewijsdrang ten opzichte van de NPO! Want hij ging de NPO verdedigen, de typische linkse communicatie over de kabinetsonderhandelingen kopiëren. Het was gewoon alsof je iemand van BnnVara daar hoorde praten. Rutger zit te bazelen dat NPO 3 écht niet opgeheven mag worden.”

Hij zegt: “‘Want er zijn best veel mensen afhankelijk van de NPO voor hun informatievoorziening’. Dan denk ik: lieve Rutger Castricum, hoeveel mensen in Nederland zijn van hun informatievoorziening afhankelijk van NPO 3? Nul! Dat soort gelul is gewoon witte voetjes halen bij de NPO, waar (…) voor vazallen de rode loper wordt uitgerold.”

PvdA-stemmers

Tv-autoriteit Tina Nijkamp haalde afgelopen week een of ander onderzoek aan op haar analysekanaal. Hierin kwam ook iets naar voren over Rutger. “Hij blijkt dus niet zo geliefd onder PVV- en VVD-stemmers. Maar juist onder GroenLinks- en PvdA-stemmers”, schreef ze.

“Vooral de PVV- en VVD-stemmers kijken niet naar Rutger. Zou daarom die (voorheen) grote rol bij het wat rechtsere SBS 6 en de Oranjezondag niet zo passen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Rutger Castricum nu wel genoeg is aangepakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen