RTL 4 ontkent komst Arjen Lubach níet: ‘Peter van der Vorst zwijgt’

RTL 4 ontkent niet dat Arjen Lubach de overstap maakt naar de zender, nu Eva Jinek is vertrokken en de komst van Matthijs van Nieuwkerk min of meer is gecanceld. “Ze zwijgen.”

Peter van der Vorst, Arjen Lubach en Sven Sauvé © RTL, VPRO

De mensen op het Hilversumse Mediapark zijn er allemaal ontzettend van geschrokken: Arjen Lubach kondigde gisteren, vanuit het niets, zijn vertrek bij de VPRO aan. Hij stopt met zijn dagelijkse programma De Avondshow, maar gaat wel verder met televisiemaken. Dan zijn er twee opties: óf hij gaat aan de slag voor een streamer óf voor RTL.

Alberts theorie

RTL heeft een hoop budget over, want Eva Jinek is vertrokken en zij was schreeuwend duur, helemaal omdat ze zo’n beetje driekwart van het jaar op een stretcher in de tuin lag. Eigenlijk zou Matthijs van Nieuwkerk op haar plekje komen, maar zijn programma’s zijn allemaal gecanceld omdat iedereen nog boos is over zijn gedrag bij DWDD.

Hoe dan ook: er is ruimte voor Arjen. “Ik heb een theorie ontwikkeld”, zegt Albert Verlinde in De Oranjezomer. “Want eerst werd er door zijn eindredacteur gezegd dat het niet door werkdruk is. Dan denk ik: o, hij wil dus wel gewoon dagelijks tv blijven maken. Toen zei het Hoofd Video van de NPO dat ze het jammer vond dat hij wegging bij de NPO.”

‘Hij gaat naar RTL!’

Dat is een duidelijke tweede aanwijzing, aldus Albert. “Hij gaat dus ergens anders naartoe. Mijn theorie is dat hij naar RTL gaat en dat het een soort slag is van: oké, jullie hebben Eva Jinek weggehaald, dan hebben wij een miljoen over, nou Arjen, kom binnen! Dan hebben ze mooi Videoland erbij, dan kan hij veel meer dingen doen. Let op.”

Wat zegt de grote televisiebaas van RTL hier nou van? “Ik heb Peter van der Vorst een appje gestuurd: ‘Leuk, Arjen!’ En hij heeft niet gereageerd.”

Gastvrouw Hélène Hendriks: “Dan weet je genoeg!”

Nieuwe collega

Renze Klamer heeft hetzelfde gevoel. “Hebben wij een nieuwe collega straks? Ik weet het niet. We hebben het wel even gecheckt bij RTL, straks komt hij naar ons”, zegt hij in zijn eigen talkshow.

RTL zegt: “Wij gaan nooit in op geruchten over nieuwe presentatoren. We spreken als RTL regelmatig met eventuele nieuwe talenten en als daar iets over te melden is, dan komen we daar zelf mee naar buiten.”

Renze: “Dit is ook geen nee. Dit is wishful thinking. Het zou toch leuk zijn?”

Onenigheid

Rob Goossens vraagt zich in RTL Boulevard af wat er achter die VPRO-exit zit. “Dan denk je: is daar dan onenigheid geweest? Maar als een grote ster als Arjen Lubach ruzie aan het maken is met zijn omroep, dan sijpelt daar altijd wel iets van een gerucht van door, maar nul. Dan ga je je afvragen wat er dan wel aan de hand is.”

“Is hij weggelokt door een hele grote zak geld? Heeft hij toch gedacht: moet ik iets anders gaan maken omdat hert nog beter tot zijn recht komt? We weten het niet.”

Geldwolf

Bridget Maasland vindt Arjen niet iemand die voor het geld kiest. “Jij zegt net over een grote zak geld, maar daar vind ik het namelijk helemaal niet het type voor.”

Luuk: “Het is niet echt een geldwolf ofzo, hè?”

Talpa zal het dus niet worden, denkt ook Rob. “Ja, dus SBS 6 bijvoorbeeld… Zie je het voor je: Arjen Lubach op dezelfde zender als Peter Gillis? Nee, natuurlijk niet!”

Iets als Amazon Prime is volgens hem ook een optie. “Ze zouden het allemaal kunnen doen en het zou overal in principe kunnen werken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat zou een mooiere vangst zijn voor RTL 4?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen