RTL 4 komt met opvolger van The Voice: ‘Gaat het nu wél goed?’

Een terugkeer van The Voice of Holland is zeer onwaarschijnlijk, dus gaat RTL 4 nu een andere zangtalentenjacht proberen: The Headliner. “Wat als er straks weer van alles gebeurt?”

Nick Schilder © Ruud Baan

RTL 4 lijkt definitief de hoop te hebben opgegeven dat het publiek ooit nog op The Voice of Holland zit te wachten. Er komt een nieuwe zangtalentenjacht met vier nieuwe juryleden: Nick Schilder, Jacqueline Govaert, Typhoon en Kraantje Pappie. Zij gaan in The Headliner, zoals de show heet, op zoek naar hét nieuwe podiumtalent van Nederland.

Testcase

Jordi Versteegden, sterverslaggever van De Telegraaf, stelt dat RTL nadrukkelijk geen link wil leggen met The Voice. “Ze hebben bij RTL wel echt zoiets van: jongens, dit moeten we los gaan zien van The Voice”, zegt hij op de Telegraaf-site.

Maar, zo vervolgt hij: “Het is natuurlijk wel een testcase om te kijken: hoe gaat de RTL 4-kijker nu om met talentenjachten? Laten we die links liggen of gaan we er juist naar kijken? Zijn mensen strenger met kijken? Wat nou als er achter de schermen weer van alles gebeurt?”

‘Gaat goed’

Wat denkt Jordi zelf? “Ik maak me niet meer zoveel zorgen over achter de schermen, want we hebben dat hele mediapact gehad en er zijn allerlei maatregelen. Het wordt ook geproduceerd door Talpa, het bedrijf dat natuurlijk ook lange tijd verantwoordelijk was voor The Voice. Ik denk dat ze er heel goed op gaan letten dat dat allemaal goed gaat.”

Zit de kijker überhaupt nog wel te wachten op een talentenjacht voor zangtalent? “Het woordje talentenjachtmoeheid valt vaak. Vorig jaar had je ook The Talent Scouts op SBS 6 en er hebben nog geen 400 duizend mensen gekeken naar die finale. Men zat er dus niet zozeer op te wachten.”

Hoge kijkcijfers

Toch was The Voice tot aan het eind redelijk succesvol. “The Voice had nog wel steeds heel hoge kijkcijfers, maar komt dat dan door het talent of door een Anouk die dan helemaal losgaat? Een soort Anouk mis ik een beetje hier.”

The Headliner heeft geen pittige juryleden, maar doet het dus met Nick Schilder, Jacqueline Govaert, Typhoon en Kraantje Pappie. “Ja, en dat is wel een ander soort kwartet dan wat we normaal gesproken in de draaiende stoelen zagen van The Voice”, besluit Jordi.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen