René van der Gijp begrijpt woede-explosie Gordon niet: ‘Kom op’

René van der Gijp begrijpt er helemaal niets van dat een BN’er als Gordon zo kwaad wordt omdat hij in de showmedia ‘labiel’ genoemd wordt. “Laat je toch niet zo kennen man!”

Aran Bade en René van der Gijp © SBS, RTL

Er zijn veel sterren die heel goed om kunnen gaan met kritiek – denk aan Chantal Janzen, de mannen van VI en de Meilandjes – maar er zijn ook sommige BN’ers die dat echt héél erg moeilijk vinden. Het bekendste voorbeeld daarvan is Gordon. Hij heeft een groot humoristisch talent, maar dat wordt vaak overschaduwd door zijn mediagedrag.

‘Komt niet goed’

Ditmaal is Gordon weer helemaal tekeergegaan tegen Aran Bade. De sterverslaggever van RTL Boulevard wilde op een of andere filmpremière iets vragen aan Goor, maar de zanger was wóest. Waarom? Omdat Aran hem een keer ‘labiel’ genoemd schijnt te hebben. Niet bepaald een extreme kwalificatie als het om Gordon gaat, maar hij was écht kwaad.

Aran zat gisterenavond aan de bar bij Vandaag Inside, waar het fragment nog eens werd vertoond. “Ik ben geblokkeerd op Instagram. Ik moet nu via de redactie van RTL Boulevard de foto’s zien van dat hij in Dubai zit met z’n hondjes. Het komt wat mij betreft niet snel meer goed.”

‘Het is surreëel’

Aran heeft natuurlijk helemaal niets verkeerd gedaan. “Ja, omdat het zo surreëel is wat er gebeurt. Je denkt: die mensen hebben maanden aan die film gewerkt en dan ben je daar om promotie te geven en het enige dat hij zei is: ‘Je noemde mij labiel.’ Ja, ik moest echt diep graven wat ik over hem heb gezegd. Er is zóveel gezegd over Gordon.”

René van der Gijp: “Ik wil niet vervelend zijn, maar als je de carrière van Gordon ziet en je ziet dan de carrière van Aran, dan mag hij mij alles noemen. Labiel, debiel, alles. Dan loop ik gewoon naar hem toe en dan zeg ik: ‘Joh, hoe gaat het met je?’ Dat moet hij toch ook doen? Kom op. Laat je niet zo kennen man. Laat gaan! Weet je, kom op.”

Eroverheen stappen

Het is niet professioneel, vindt Aran. “Wie je het ook vraagt, je moet daar toch gewoon overheen stappen? Dat is het hele probleem. Ik moet zeggen: hij heeft ook van alles gezegd over jullie, ‘laag bij de grond’… Maar in hetzelfde gesprek zegt hij dan: ‘Ik kan trouwens 27 maart langskomen!’”

René: “Maar wij hebben dat fragment van het valse zingen wel écht vaak laten zien, hè? Dat kwam heel vaak langs.”

Vervolgens wordt dat fragment nóg een keer ingestart. Aran: “Het is geen repetitie geweest. Het is de officiële opening geweest van zijn albumpresentatie.”

Geen aandacht

Tafelgast Wouter de Winther denkt dat Gordon niet zonder aandacht kán. “Als je niet meer aandacht aan Gordon schenkt, dan wordt hij volgens mij heel erg verdrietig, eenzaam en alleen. Dit houdt hem op de been.”

Johan Derksen: “Ik vraag me af: is Nederland geïnteresseerd in Gordon?”

Wilfred Genee: “Hij kan echt wel wat, hè? Hij is razendsnel en heeft humor.”

René: “Het is natuurlijk heel vervelend als je snel bent en je heel veel humor hebt en humor ten koste van een ander kan maken, maar als je dan zelf zo doet… Dat moet je natuurlijk niet doen, want dan zegt iedereen: die jongen neemt zichzelf gewoon te serieus, klaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zouden omroepen hun presentatoren standaard een incasseringscursus moeten aanbieden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen