René Froger stevig aangepakt op barkruk VI: ‘Jij verdient tonnen!’

Als René Froger op de barkruk van Vandaag Inside klaagt over de btw-verhoging op concertkaartjes, wordt hij even stevig aangepakt door Johan Derksen. “Jullie verdienen tonnen!”

Johan Derksen en René Froger © SBS 6

Het nieuwe kabinet wil de btw verhogen op kunst en cultuur, waaronder boeken en concertkaartjes. Daarvoor geldt nu nog een verlaagd btw-tarief van 9 procent, maar dat wordt met ingang van 2026 het normale tarief, 21 procent. En daar zijn ze in de culturele sector helemaal niet blij mee. Toppers-baas René Froger baalt er eveneens stevig van.

Dure kaartjes

Froger zat gisterenavond op de barkruk van Vandaag Inside en sprak er zijn ongenoegen over uit tegen VVD-leider Dilan Yesilgöz, die aan tafel zat. “Over de btw voor de artiesten en dergelijke ben ik niet blij. Ik bedoel: onze kaartjes gaan volgend jaar gewoon weer naar 21 procent btw.”

Het wordt steeds moeilijker te betalen voor de mensen om naar De Toppers te gaan, aldus Froger. “Weet je, de mensen thuis… Wij zouden dat toch moeten doorvoeren en de mensen die de kaartjes kopen… De kaartjes zijn al niet goedkoop en bij wijze van spreken er nou nog eens 12 procent bij… Ja, ga jij het de mensen maar uitleggen.”

De pan uit

Johan Derksen denkt dat Froger die 12 procent zelf wel kan nemen. “Maar jij kunt niet als geste zeggen: ‘We maken de kaartjes goedkoper’? Dat kan niet met alle onkosten?”

Froger daarop: “Nee, nee, nee, want wij zijn de afgelopen jaren al redelijk steady gebleven, ondanks dat alle kosten ongelooflijk de pan uit rijzen. Ja, en dan nu nog eens een keer deze 12 procent eroverheen, dat hakt er wel in, ja.”

Kritiek op Froger

Johan wijst Froger er vervolgens op dat hij en zijn collega-Toppers steenrijk worden van die concerten. “Jawel, maar ik hoor wel eens van die Toppers-concerten dat jullie er echt tonnen aan verdienen.”

Froger: “Ja…”

Wilfred Genee lachend: “Hahaha. Ja, dat is een schande! Dat kan toch niet!”

Froger: “100 procent, maar dat mag toch ook wel? Er staat ook veel tegenover.”

Ton per avondje

Johan denkt dat Froger voldoende ruimte heeft om zijn kaartjes goedkoper te maken. “Ja, maar je kunt klagen over accijns erbij, maar dat is omdat het land in de problemen is. Je kunt ook je bijdrage leveren dat je zegt: in plaats van anderhalve ton neem ik met een ton genoegen voor een avondje zingen.”

Froger: “Ja, natuurlijk wel, maar het is natuurlijk de laatste jaren door alle kosten die gewoon omhoog gaan voor ons steeds moeilijker…”

‘Zoek het uit!’

René van der Gijp moet er hartelijk om lachen. “Hahaha. Ga je niet zitten verdedigen jongen. Laat lekker lullen, joh! Hahaha! Steek jij lekker die anderhalve ton in je zak, zoek het uit! Hahahaha! Wat kan jou het nou schelen, man!”

Froger: “Mij is keurig netjes geleerd: als iemand een vraag stelt, dat je antwoord geeft! Toch?!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

René Froger klaagt over hogere btw. Gewoon zelf een beetje inleveren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen