Reinout Oerlemans terug op de buis bij RTL 4? ‘Het gerucht gaat’

Reinout Oerlemans dook op Koningsdag plotseling op rondom de grachten van Amsterdam. Wat doet de tv-miljonair weer in ons kikkerlandje? “RTL 4 bevestigt hun gesprekken.”

Reinout Oerlemans © NPO

Het is al een flinke poos geleden dat Reinout Oerlemans met zijn gezin vertrok naar de Verenigde Staten. Hij werd ongelooflijk rijk door de verkoop van zijn tv-bedrijf en nu leidt hij een jetsetleven. Heel vaak is hij niet meer te vinden in Nederland, maar afgelopen week zagen we hem op de socials voorbijkomen terwijl hij Koningsdag vierde.

Praten met RTL

Wat is hier precies aan de hand? Tina Nijkamp onthult het. “RTL is in gesprek geweest met Reinout Oerlemans”, vertelt ze in haar podcast Tina’s TV Update. “Afgelopen week was hij in Nederland. We zagen hem onder anderen op de foto met Carlo Boszhard op Koningsdag. Hij was op visite daar of hij liep langs het huis van Carlo en Herald in de Jordaan.”

“Daar stond hij op de foto, maar hij was hier dus niet alleen voor Koningsdag. Hij was hier ook om een format te pitchen en RTL heeft dat zojuist ook aan mij bevestigd, dat Reinout Oerlemans een format aan hen heeft gepitcht. Wie weet zou dat dus de terugkeer van Reinout Oerlemans als tv-maker in Nederland zijn.”

Groot nieuws

Dat zou toch wel heel groot nieuws zijn, aldus Tina. “Want sinds 2014 is Reinout natuurlijk met zijn gezin definitief naar Los Angeles verhuisd. Eerder deed hij dat al in 2008, maar dat was vanwege de economische crisis niet zo’n succes. Hij kwam toen weer even terug, toen heeft hij zijn bedrijf verkocht en in 2014 is hij definitief verhuisd met zijn gezin.”

“Dat gaat daar heel erg goed, maar hij kan Nederland dus blijkbaar niet loslaten. Volgens de geruchten – en dit heb ik níet bevestigd gekregen van RTL, maar wel dat ze in gesprek zijn over een format – zou het gaan om een zangshow met AI-elementen. Reinout zou zelfs in beeld zijn als presentator.”

Tv-comeback

Reinout die zijn comeback maakt op het scherm?! “Daar kan ik me eerlijk gezegd niet zo heel veel bij voorstellen, dat Reinout dat nog zou willen, dus ik weet niet of ik dat zou moeten geloven, maar dat zijn de geruchten.”

“Reinout keert dus wellicht wél terug als tv-maker in Nederland, maar voor tijdelijk dan, want hij zal zeker met zijn gezin en vrouw in Hollywood blijven wonen. Daar is zijn vrouw een heel bekende interieurstylist aan het worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Reinout Oerlemans voor één keertje terug als presentator: leuk idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen