Pijnlijk: Glennis Grace niet gemist, tweede concert Ladies of Soul

Glennis Grace zal ongetwijfeld gehoopt hebben dat de Ladies of Soul zonder haar de mist in zouden gaan, maar niets is minder waar. “Het is bijna uitverkocht, er komt een tweede concert!”

Glennis Grace en Ladies of Soul © SBS

Het was na het Jumbo-schandaal evident: de Ladies of Soul wilden niet meer verder met Glennis Grace, maar hoe konden ze dat het best naar buiten brengen? Uiteindelijk hebben ze haar er na jaren twijfelen uit geknikkerd, maar dat ging niet van harte. De zangeres reageerde not amused op dit vriendinnenverraad. “Waar is mijn tweede kans?!”

Tweede concert

Veel Glennis-fans gingen los op de Ladies of Soul en de zangeres bedankte voor al die steun. Een beetje vals natuurlijk, want daarmee vierde ze natuurlijk gewoon de kritiek op haar oud-collega’s. Sterker: op een gegeven moment besloot Glennis om haar oud-collega’s Berget Lewis, Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Trijntje Oosterhuis publiekelijk te bashen.

De Ladies of Soul bleven classy, hebben Glennis verder geen aandacht meer gegeven en vieren nu een groot succes. Ze hebben zojuist aangekondigd dat ze volgend jaar in de Ziggo Dome een tweede concert gaan geven. “We zijn heel blij dat het publiek de afgelopen periode massaal kaarten heeft gekocht voor het eerste”, zegt producent Tjeerd Oosterhuis.

Uitverkocht

De Ladies gaven in 2018 en 2019 ook twee concerten. “Het is nu vijf jaar geleden dat deze fantastische ladies samen een concert hebben gegeven en we beseffen dat dat geen gegeven is voor weer een uitverkocht concert”, zegt Tjeerd.

“Hier droom je toch van”, reageert Berget. En Edsilia verklapt dat er een verrassing aan zit te komen: “Binnenkort kondigen we nog twee grote namen aan die met ons zullen optreden. Een groot Nederlands talent én een diva uit Amerika. Het wordt geweldig!”

Vergeving

Ondertussen begrijpt Glennis niet dat de ladies haar niet hebben vergeven. Veel mensen hebben dat al wel gedaan, zegt ze in de podcast Real Talk. “Ik voel wel dat we weer de juiste richting in gaan. Eigenlijk zijn mensen over het algemeen altijd wel lief voor me geweest. Ik dacht gewoon echt dat heel Nederland tegen mij was.”

Ze vervolgt: “Natuurlijk is die kant er ook, maar als ik dan bijvoorbeeld wel weer boodschappen ging doen, dan kreeg ik echt wel heel veel love ook van mensen hoor. Buiten op straat van wildvreemde mensen die naar me toe kwamen en ook wel zagen wat er gebeurde.”

Financiële domper

Het is voor Glennis ook een financiële domper dat ze lange tijd gecanceld is geweest en ook geen inkomsten uit de Ladies of Soul had. “Mijn adviseurs zeiden: wees blij dat je goed gespaard hebt, Glen.”

Ze besluit: “In 2019 heb ik gewoon heel goed gespaard door middel van die Whitney-concerten die ik gaf. Daar heb ik zelf in geïnvesteerd, dus dat is heel slim geweest. Ik ben ook niet iemand van de grote uitgaves.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke lady of soul vindt u het sympathiekst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen