Patricia Paay gedist door Videoland: ‘Zij krijgt géén dramaserie!’

Patricia Paay krijgt niet net als Patty Brard een dramaserie over haar leven. Het idee is afgeschoten door Videoland, vertelt haar biograaf Bert van der Veer. “Het is klaar nu.”

Patricia Paay © SBS

Zet Patty Brard met de dramaserie over haar leven een nieuwe trend? Krijgt elke BN’er straks een eigen Videoland-productie? Voorlopig is er nog niets aangekondigd, maar wél iets afgewezen. De streamingsdienst van RTL heeft een serie over het leven van medediva Patricia Paay namelijk afgewezen; die komt er niet.

Geen Paay-serie

Bert van der Veer, die jaren geleden een biografie schreef over haar leven, heeft flink met het idee lopen leuren. “Ik ben met drie partijen in gesprek geweest over een dramaserie over het leven van Patricia, geïnspireerd op mijn biografie La Paay. Helaas hebben deze drie partijen mijn voorstel afgewezen”, vertelt hij in de Story.

Het is wat het is en Bert legt zich er bij neer. “Het is niet netjes om te zeggen, maar twee van de drie partijen die het hebben afgewezen, zijn Videoland en Talpa. Het is mij niet precies duidelijk waarom. Ik ga mijn idee niet bij andere partijen aanbieden. Het is klaar nu. Misschien was het moment gewoon niet goed.”

Baalt Patricia?

Vindt de 75-jarige Patricia het jammer dat ze nu niet op deze manier geëerd wordt? Niet bepaald. “Het is goed dat ze niet hebben toegehapt, want ik zou ook geen dramaserie over mijn leven willen. Daar houd ik helemaal niet van.”

Wel zou Patricia het leuk vinden als er een documentaire over haar leven gemaakt wordt en daar zou ze dan zelf ook graag aan meewerken. “Daarvoor mogen ze bellen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het leven van Patricia Paay interessant genoeg is voor een dramaserie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen