Orgel Joke mengt zich in discussie over Joost Klein: ‘Respectloos!’

Orgel Joke, een van de bekendste keyboardspelers van ons land, mengt zich in de hoogopgelopen discussie over Joost Klein. “Ik vind het zo erg. Het is gewoon respectloos.”

Joost Klein en Orgel Joke © NPO

We hebben al veel mensen en meningen gehoord over de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival, maar nu laat ook de gezaghebbende keyboardspeler Orgel Joke van zich horen. Zij heeft de hele rel op de voet gevolgd en kan in gesprek met de Weekend maar één conclusie trekken, namelijk dat het allemaal heel respectloos is.

Respectloos

Orgel Joke had echt een kater van het Songfestival-feestje dat ons is ontnomen. “Ik vind het zo erg, enorm jammer dat Joost is gediskwalificeerd. Ik weet zeker dat hij het nooit zo bedoeld heeft, ik kan me voorstellen dat hij niet emotioneel op camera wilde. Als iemand dan blijft filmen, terwijl je vraagt dat niet te doen, is dat respectloos.”

Elke act werd na hun optreden op het Songfestival-podium gefilmd door een medewerker met een smartphone, om dat filmpje vervolgens op TikTok te plaatsen. Joost wilde dat niet, omdat hij zijn optredens eindigde met een eerbetoon aan zijn overleden ouders. Toen de cameravrouw er na de tweede halve finale weer stond, maakte hij een vuistgebaar.

Onmenselijk

De cameravrouw is daar enorm van geschrokken en schakelde de politie in. Orgel Joke: “Dat hij dan niet meer mee mag doen, vind ik echt te ver gaan. Zijn nummer was anders dan andere jaren. Ik gunde het hem zo, want door de muziek kon hij zijn leven weer oppakken na het overlijden van zijn ouders. Ik vond het daardoor ook bijzonder.”

“Daarnaast kwam er van alles in voor: rappen, hakken, een emotioneel einde. Ik kijk het Songfestival al sinds mijn jeugd, maar omdat ik dit zo’n onmenselijke beslissing vind, zeg ik toch nee tegen volgend jaar. Al zal ik het wel missen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Met de kennis van nu: wie is volgens u respectlozer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen