Merel Westrik is terug, krijgt direct klap van VI: ‘Arrogant meisje’

Nou, dat is ook niet bepaald een warm welkom voor Merel Westrik: de presentatrice maakt haar terugkeer in de media bekend en krijgt direct VI over zich heen. “Arrogant meisje!”

Merel Westrik en Johan Derksen © Nick van Ormondt, SBS

De mediacarrière van Merel Westrik is niet geworden wat ze ervan verwacht had. Ze stopte met haar baan bij het RTL Nieuws omdat ze door Linda de Mol verleid werd tot een overstap naar Talpa, waar ze dé grote ster van Net5 zou worden. Nou, een paar horrorscores voor Ladies Night later zat ze alweer werkloos op de reservebank.

Hopeloos mislukt

Merel maakt nu haar comeback in de media. Wat ze gaat doen? Ze wordt de nieuwslezeres van het duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op de nieuwe radiozender JOE. Het nieuws werd gisteren bekend en direct krijgt ze al de mannen van Vandaag Inside over zich heen. We zullen het maar haar vuurdoop noemen…

Het is evident dat Johan Derksen niet onder de indruk is van Merels carrièremove. “Een prachtige baan – die heb ik altijd geambieerd: nieuwslezer bij twee van die diskjockeys”, zegt hij cynisch. Dan: “Nee, dat meisje heeft best kwaliteiten, hè, en dat meisje heeft geprobeerd om met wat andere dames ons te imiteren, maar dat is hopeloos mislukt.”

Arrogante indruk

Johan doelt dus op de mislukte talkshow Ladies Night. Waarom het geflopt is? “Wij zijn niet te imiteren. Sindsdien heeft ze een beetje veel babbels. Ze maakt een wat arrogante indruk. Het is frustratie dat de omroepzuilen blijkbaar niet geïnteresseerd zijn in Merel Westrik. Dat is heel gek, want ik vind het helemaal niet zo’n slecht meisje.”

Wilfred Genee verbaasd: “Arrogant? Vind jij haar arrogant, René?”

Collega René van der Gijp: “Nee. Nee, niet echt.”

Onsje minder

Johan blijft erbij. “Ik heb een keer een interview gezien met haar zus, geloof ik, kan dat kloppen? Dat was een geschreven interview en toen dacht ik: nou, Merel, het kan wel een onsje minder hoor.”

Tafelgast Olcay Gulsen was ook onderdeel van Ladies Night. “Ik had wel te doen met Merel, want die kreeg van zoveel verschillende mensen op de vloer verschillende instructies. Die werd daar ook heel zenuwachtig van.”

Kapiteins

Het is geen wonder dat die show mislukt is, aldus Olcay. “Je had heel veel kapiteins. Linda de Mol was er dan, een hoofdredacteur, een eindredacteur en iedereen vond wat. Als dat programma dan niet loopt, dan komt er zoveel druk op zo’n vrouw te staan.”

“Ik hoorde soms de eindredacteur zo hard schreeuwen dat ik het hoorde op de bank. Het was gewoon een talkshow. Er is geen reden om te gaan flippen om niks.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Merel Westrik inderdaad arrogant of slaat Johan Derksen de plank mis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen