Merel Ek heeft vreselijk veel last van neus: ‘Botsing met camera’

Merel Ek heeft verschrikkelijk veel last van haar neus na een botsing met een camera in Den Haag. Het gaat naar omstandigheden goed met de journaliste, maar: “Ik heb serieus last.”

Merel Ek © SBS 6

Er loopt enorm veel pers rond in Den Haag nu er een nieuw rechts kabinet op handen is. Namens SBS 6 wisselen Merel Ek en Sam Hagens elkaar af in de wandelgangen van het Tweede Kamergebouw. Er was op dinsdag één moment dat iedereen elkaar omver liep, namelijk toen Pieter Omtzigt werd geïnterviewd en Geert Wilders ineens kwam aanlopen.

Last van neus

Hélène Hendriks liet de beelden daarvan gisterenavond zien in haar talkshow De Oranjezomer. Vanaf de barkruk becommentarieert Merel Ek: “Hier ben ik overlopen als Mufasa in The Lion King, echt waar. Ik zat hier gesquat, dus gehurkt in een squat. Zie je het? Zo stond ik te interviewen! Ja, dat kan dus niet.”

Wat is er toen met Merel gebeurd? “Nou, dat hou je dus bijna niet vol en toen kwam Wilders opeens uit de lift lopen, want ik stond bij Omtzigt en toen stoof iedereen over mij heen. Ik ben er maar tussenuit gelopen. Ik dacht: dit werkt gewoon niet. Ik heb een camera keihard tegen mijn neus aan gekregen. Ik heb serieus nog steeds last.”

‘Staat scheef’

Rutger Castricum leeft mee met Merel. “Je ziet het ook heel erg.”

Hélène: “Even kijken. Ja, hij staat een beetje scheef!”

Merel: “Nee!”

Hélène: “Mogen wij even een close-upje van de neus van Merel?”

Merel: “Nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee. Geen close-up. Zo goed is de make-up ook weer niet!”

Helemaal blauw

Jack van Gelder merkt vervolgens op: “Daar kun je echt heel lang last van houden, hè?”

Hélène: “Daar weet Jack alles van, hahaha. Maar Merel: het punt is nu wel, dat bij alles wat jij gaat vertellen, de mensen in de huiskamers alleen maar op jouw neus letten.”

Merel is blij dat het meevalt. “Ik was eerst nog bang dat het helemaal blauw zou worden, dat het echt uitstort naar onder je ogen, maar goed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Merel Ek ondersteboven gelopen in Den Haag. Moet de Tweede Kamer zorgen voor een veiligere werkomgeving?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen