Martien Meiland blokkeert komst Chantal Janzen: ‘Echt klaar mee’

Martien Meiland heeft de komst van Chantal Janzen naar zijn programma Chateau Meiland VIPS tegengehouden. Hij wil, net als zijn dochter Maxime, niets meer met haar te maken hebben.

Chantal Janzen, Erica Meiland, Eva Jinek en Martien Meiland © RTL, SBS

Het steekt de Meilandjes nog altijd hoe Chantal Janzen en Eva Jinek met z’n tweeën tekeergingen tegen Erica Meiland toen zij onder vuur lag tijdens de pinguïnrel. De realityster van SBS 6 had zich kritisch uitgesproken over moslims en de islam, en dat kwam haar héél duur te staan. Het lukte tegenstanders bijna om zowel Erica als Maxime te cancelen.

Boos op Eva

Aangezien de kritiek van Erica natuurlijk breder gedeeld wordt in Nederland, is dat cancelen niet gelukt. Terugblikkend vindt ze het bizar dat naast Chantal ook Eva haar zo aanviel, aangezien zij haar gastvrouw was. “Je verwacht van haar toch dat ze op een neutrale manier het gesprek leidt. Mijn boodschap kwam niet over”, vertelt ze in Vrouw.

“Ik wilde duidelijk maken dat als je al heel jong als moslima leert dat je een hoofddoek moet dragen, dat geen vrije wil is. Zo ben ik zelf christelijk opgevoed en raak ik dat gevoel van geloven ook niet kwijt. Het landde niet. Ik heb me behoorlijk in de islam verdiept, want het stoort me al heel lang dat mannen zo’n belangrijke rol in veel religies innemen.”

Unheimisch

Erica hield een onveilig gevoel over aan de uitzending van Jinek. “Na afloop deden we nog een drankje en zag ik de appjes binnenstromen. ’Kijken jullie uit met naar huis gaan,’ typten Montana en Maxime. Er liep zelfs een beveiliger met ons mee naar onze auto, dat gaf me wel een beetje een unheimisch gevoel.”

En Eva en Chantal? Die staan nu op de zwarte lijst. “We zijn nog een keer uitgenodigd bij Jinek en Chantal wilde bij ons in het programma Chateau Meiland VIPS langskomen. Ik had het wel interessant gevonden om er nog eens op terug te komen. Maar Martien en Maxime zijn daar heel zwart-wit in, zij waren er helemaal klaar mee!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen