Maan geboycot door radiozender NPO: ‘Koud, kil en ongezellig’

Maan de Steenwinkel wordt geboycot door Sterren NL, het radiostation van de NPO met Nederlandstalige muziek. “Haar muziek is wat te koud en te kil voor onze zender”, klinkt het.

Maan de Steenwinkel en Jan Paparazzi © RTL

De muzikale comeback van Maan de Steenwinkel is helaas mislukt. Het nieuwe liedje van de zangeres, Paranoia, slaat volgens het AD echt totáál niet aan. En ook bij Sterren NL, dé radiozender van de publieke omroep met daarop liedjes van eigen bodem, draaien ze Maan niet, vertelt dj Jan Paparazzi in gesprek met Nieuwe Revu.

Koud en kil

Jan heeft helemaal geen zin om Maan in de playlist te zetten. “Bij Sterren NL gaan we door het plafond heen momenteel, maar Maan is geen onderdeel van dat succes. Wij draaien haar niet. Bij Sterren NL richten we ons op artiesten als Frans Bauer, Yves Berendse en Roxy Dekker. Maan past niet in het volkse karakter van de zender.”

Ze moet wat vrolijkers zingen om gedraaid te worden, legt de radiomaker uit. “Als Maan volkse liedjes zou gaan zingen, zouden we haar wel draaien. Haar muziek is wat te koud en te kil voor onze zender.”

Niet gezellig

Maan is gewoon niet gezellig, aldus Jan. “Ik zal niet zeggen dat er weinig liefde in zit, maar Sterren NL wordt zo goed beluisterd omdat we een gezellige zender zijn. Ik zou Maan nou niet direct typeren als een gezellige zangeres, zoals Sieneke of Senna.”

Wat hij van haar nieuwe liedje vindt? “Haar nieuwste nummer Paranoia ken ik niet, maar de titel klinkt eerder angstaanjagend dan gezellig. Ik kan het Maan van harte aanraden om een stapje te maken richting de volkse muziek. Dan is ze meer dan welkom bij Sterren NL.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Sterren NL geen muziek van Maan de Steenwinkel wil draaien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen