Linda de Mols geliefde wacht nog lange weg: ‘Artikel 12-procedure’

Veel signalen wijzen erop dat Jeroen Rietbergen, de geliefde van Linda de Mol, tóch niet wordt vervolgd wegens verkrachting. Mag hij dan eindelijk uit zijn tuinhuisje? Of volgt er meer?

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL, Linda

Wat een bizarre jaren heeft Linda de Mol achter de rug: het ene moment was ze de gevierde presentatrice, een soort televisiegodin met een onaanraakbare status, en het volgende moment was ze de vrouw met een discutabele geliefde. Jeroen Rietbergen heeft zijn wangedrag bij The Voice toegegeven aan Tim Hofman, maar wordt hij ook vervolgd?

Tuinhuisje uit?

Ja, in principe wel. Althans, het OM maakte begin vorig jaar bekend dat ze Jeroen gaan vervolgen wegens verkrachting. Maar sinds kort staat alles er opeens anders voor, omdat duidelijk is geworden dat het vermeende slachtoffer Nienke Wijnhoven opnieuw een uitnodiging heeft gekregen van het OM en dat is in dit stadium echt heel ongebruikelijk.

Mogelijk krijgt Nienke de schokkende boodschap dat Jeroen tóch niet wordt vervolgd. Is daarmee alles voorbij voor hem en Linda? Mag hij dan eindelijk uit zijn tuinhuisje komen? Of wacht hem nog een heel lange weg?

Artikel 12

Mocht de zaak tegen Jeroen inderdaad alsnog worden geseponeerd, dan sluit Nienke’s advocaat Sébas Diekstra niet uit dat hij een Artikel 12-procedure start, laat hij weten aan het AD. Wat is hiervan de bedoeling? Nou, om justitie te dwíngen om Jeroen toch te vervolgen. En dan gaat deze zaak nog heel erg lang duren.

De familie De Mol is al bekend met die procedure, want Linda’s broer John de Mol gebruikt hem nu om de mannen van RoddelPraat het leven zuur te maken. Die hebben ooit iets beweerd over omkoping en John deed aangifte van smaad en laster. Die zaak werd geseponeerd, maar daar nam de mediamiljardair geen genoegen mee. Artikel 12 dus.

Niet denderend

Eén ding is zeker: Linda zal zich nooit meer op een rode loper kunnen vertonen met Jeroen. Een paar maanden geleden had medium Marion Berendsen ook slecht nieuws in petto voor het tweetal. “Ze zijn samen, maar het voelt niet denderend. Ze zijn niet sterk samen”, zei ze in de Story.

“Ze gaan meer ieder hun eigen gang, ik zie ze met de ruggen naar elkaar staan. De heftige verliefdheid die ze eerst nog wel voelden, lijkt nu heel matig. Het is oppervlakkig geworden. Ze is niet gelukkig met hem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat deze kwestie altijd aan Jeroen Rietbergen blijft kleven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen