‘Leontine Ruiters is een mislukte BN’er, ze hoort bij laagste rang’

De carrière van Leontine Ruiters als BN’er is behoorlijk mislukt, stelt mediacriticus Victor Vlam. “Ze is een societyster en dat is toch een beetje de laagste rang van het BN’er-schap.”

Leontine Ruiters © Instagram

Leontine Ruiters heeft tegenwoordig een podcast waarin ze over allerlei ditjes en datjes praat. Veel bijzonders komt er niet uit en dat is ook omdat ze eigenlijk niet zoveel doet. Ze is daar een keertje over door de mangel gehaald door Yvonne Coldeweijer, die beweerde dat de ex-vrouw van Marco Borsato vaak pas ’s middags uit haar bed komt.

Beetje mislukt

Hoe dan ook: haar carrière is volgens mediacriticus Victor Vlam sowieso mislukt. “Ik denk dat zij het niet zo heel goed heeft gedaan. Haar carrière is een klein beetje mislukt en dat weet ik omdat als je aan mensen vraagt van: goh, waar kennen we Leontine van? Nou, wat zou jouw antwoord zijn? Waar ken jij Leontine van?”, vraagt hij.

Zijn co-host Lars Duursma antwoordt daarop in de podcast De Communicado’s: “‘Ze laat alle letters aan ons zien! Hier is de enige echte Leontine!'”

Laagste rang

Lars doelt erop dat Leontine ergens in de vorige eeuw de bordjes omdraaide in Het Rad van Fortuin. Victor: “En dat is natuurlijk 30 jaar geleden. En ze had niet eens een rol met teksten in dat programma, dus het is natuurlijk een beetje pijnlijk dat dat nou het hoogtepunt is. Nou, andere mensen kennen haar misschien van het huwelijk met Marco Borsato.”

Maar ‘de ex-vrouw van’ zijn is natuurlijk geen carrière. “Ze is nu dus eigenlijk vooral bekend vanwege het bekend zijn. Ze is een societyster en dat is toch een beetje de laagste rang van het BN’er-schap.”

Kleine rolletjes

Leontine heeft vroeg in haar carrière nog wel wat rolletjes gespeeld in series als Vrouwenvleugel en Voetbalvrouwen, maar dat zullen niet veel mensen zich herinneren. “Haar carrière is gewoon niet geworden wat zij ervan had gehoopt en waarom kunnen we daar nou een les uittrekken?”

Victor vervolgt: “Nou, ik denk dat het eigenlijk laat zien wat je zou moeten doen in zo’n situatie. Kijk, zij heeft ontzettend veel kansen gehad in haar jonge jaren, maar die waren niet gebaseerd op het feit dat zij zoveel talent had. Die waren gebaseerd op het feit dat ze er uitzonderlijk goed uitzag volgens mannen in die tijd.”

Geen vak geleerd

Dat heeft Leontine zich niet voldoende gerealiseerd, denkt hij. “Je moet op dat moment beseffen: ik krijg ze niet omdat ik zo goed kan acteren, omdat ik zoveel talent heb, maar omdat ik er goed uitzie. En dan moet je ook realiseren dat ‘er goed uitzien’ altijd iets is wat vergankelijk is.”

“Naarmate je ouder wordt ga je er in die zin minder goed uitzien dat je gepasseerd wordt door andere mensen die opkomen en jong zijn, dus dan moet je echt iets leren. Je moet een vak leren. En dat is mijn hele punt bij Leontine. Ik denk dat ze dat onvoldoende heeft gedaan. Ze had veel meer moeten investeren in haar eigen vaardigheden.”

Net niet

Want haar vaardigheden? Daar heeft Leontine het nooit van moeten hebben, aldus Victor. “Ze was nooit echt een goede actrice. Ze was nooit echt een goede presentatrice. Ze kon het allemaal net niet.”

“Mijn advies voor allerlei jonge opkomende BN’ers: weet dat je waarschijnlijk veel kansen krijgt vanwege je uiterlijk, ben daar ook dankbaar voor, het is op zich heel fijn dat je die kansen krijgt, maar realiseer je dat je dat ook de plicht geeft om snel te werken aan je vaardigheden zodat je uiteindelijk een langer termijn carrière kan opbouwen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen