Leegloop bij podcast Angela de Jong, collega weg om bizarre reden

Er is een enorme leegloop gaande bij de wekelijkse podcast van Angela de Jong. De ene na de andere collega stapt op – nog even en ze zit er in haar eentje. Wat is er allemaal aan de hand?

Angela de Jong © AD, NPO

Angela de Jong is dé diva van de Nederlandse mediawereld, met een mening waar niemand omheen kan. Ze vindt overal wat van en haar opinies worden vaak breed gedeeld, dus tv-makers móeten er wel wat mee doen. Haar belangrijkste podium is die dagelijkse column in het AD, maar niet ver daarna volgt haar wekelijkse podcast.

Waar is iedereen?

Die podcast heet eigenlijk de AD Mediapodcast, maar dat klinkt wel heel generiek voor iets dat ze beter kunnen vermarkten als De Grote Angela de Jong Show. Zéker nu er een leegloop gaande is bij deze productie en Angela straks moederziel alleen achter de microfoon zit. Er is namelijk iets heel raars gaande op de mediaredactie van het AD.

De afgelopen jaren maakte Angela haar podcast steevast met haar rechterhand Marcus den Blanken, de invloedrijke mediajournalist Dennis Jansen en Manuel Venderbos, de Shownieuws-presentator die het geheel aan elkaar praat. Maar twee van de vier zijn nu vertrokken. Waar gaat iedereen heen?

Half jaar weg

Marcus besloot onlangs van de een op andere dag om naar Portugal te emigreren en Dennis? Die neemt nu ook de benen. Letterlijk. “Ik ga een half jaar weg. Ik ga een half jaar een hike doen in Amerika, samen met mijn vrouw. De Pacific Crest Trail ga ik lopen. Dat is 4.265 kilometer”, vertelt hij in de nieuwste aflevering van de podcast.

Wow, is dat niet een beetje te veel van het goede voor iemand die normaal gesproken de hele dag achgter zijn bureau zit? Nee, hij heeft ook al eens het Pieterpad gelopen. Dat is 500 kilometer. “Ja, dit is iets langer dan het Pieterpad. Daar hadden we toch het licht gezien. Het was ontzettend leuk en toen hebben we een paar hikes gedaan op de Balkan.”

‘Binnen week terug!’

Filmkenner Gudo Tienhooven is ingeschakeld om de podcast te redden, al verwacht hij dat Dennis snel weer terugkeert: “Joh, die is binnen een week weer terug. Wat denk je nou zelf? Ik heb de Vierdaagse Nijmegen twee keer gelopen. 30 per dag en toen was ik echt dood. Daar ben ik nog steeds dood van. Hoe ga je dat in godsnaam een half jaar volhouden?”

Dennis wijst erop dat hij vier rustdagen heeft. Toch is ook Manuel sceptisch: “Een half jaar lang 30 kilometer per dag lopen. Pleur op man. Doe even normaal Dennis.”

NIet bellen

Het komt echt wel goed, denkt Dennis. “We hoeven verder niks te doen. Ik hoef niet te werken. Ik hoef niet te bellen. Het is ook zo dat maar 20 procent het haalt. Nou ja, dat gaan we allemaal zien of het allemaal stand houdt. Ik ga over twee weken al weg en dan ga ik een half jaar daar rondlopen.”

“We lopen van ongeveer de Mexicaanse grens tot aan de Canadese. Dat hopen we. We laten alles achter. Mijn leven wordt echt radicaal anders. Ik weet altijd waar de kinderen zijn enzo en ik ben inderdaad altijd aan het bellen. Dus het zal echt heel anders worden, ja.”

Wat vindt Angela?

Maar heeft Angela hier dan helemaal niets over te zeggen? Zij is de grote ster van het AD-gebouw en die kunnen ze dan toch niet zomaar in de steek laten? “Het zijn wel veel veranderingen in korte tijd, hè? Ik ben ook nooit zo goed in veranderingen”, geeft ze aan.

Wil ze zelf niet een paar etappes meelopen? “Ik denk dat ik nog liever op Expeditie Robinson zou zitten, op dat eiland. Nee, alle respect Dennis.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jongs collega wil 4.265 kilometer gaan lopen. Gaat-ie het halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen