Khalid Kasem briest over ‘losse flodder’: ‘DIt is heel onverstandig’

Khalid Kasem, die vlak na de jaarwisseling zijn tv-carrière moest beëindigen, is hartstikke boos dat er nu weer aangifte tegen hem gedaan wordt vanwege oplichting. “Losse flodder!”

Khalid Kasem en Saskia Belleman © NPO, RTL

De kans dat we Khalid Kasem ooit nog terugzien als advocaat of presentator wordt met de dag kleiner. Nu heeft een anonieme advocaat weer aangifte tegen hem gedaan van oplichting. “Op dit moment loopt er nog een onderzoek van de Rijksrecherche. Zodra dat is afgerond, zullen we de aangifte die is binnengekomen beoordelen”, laat het OM weten.

Losse flodder

Er is binnen de advocatuur veel kritiek op het beperkte onderzoek van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten naar de gedragingen van Khalid. Advocaat Geertjan van Oosten diende daarom alsnog een tuchtklacht in en daar komt dus deze aangifte bij. Kortom: Khalid is nog láng niet van deze kwestie af.

Hoe hij er zelf op reageert? “Dit is de zoveelste losse flodder in een opgeklopte zaak. Ik ga daar verder niet op reageren.”

Wat vindt Saskia?

Wat vindt Saskia Belleman, de rechtbankverslaggever van De Telegraaf, van zo’n reactie? “Ik denk dat het niet zo verstandig is van Kasem om het te hebben over de ‘zoveelste losse flodder’, want die hele zaak gaat natuurlijk wel ergens over”, zegt ze aan de talkshowtafel van Renze Klamer.

“De deken heeft een onderzoek gedaan en de samenvatting van het rapport dat wij met z’n allen hebben gelezen zegt: ‘Ik heb geen bewijs kunnen vinden, maar ook geen bewijs van het tegendeel’, en wat de deken ook zegt is: ‘Ik sluit niet uit dat mij een rad voor ogen is gedraaid.’”

Heel ontstemd

De Rijksrecherche heeft inmiddels heel veel getuigen gehoord, weet Saskia. “Ik weet dat advocaat Van Oosten destijds heel erg ontstemd was over Kasem die tegen Peter R. de Vries zei dat het bij zijn vorige werkgever, namelijk Van Oosten, aan de orde van de dag was om mensen om te kopen om gedetineerden vrij te krijgen.”

“Die was daar echt heel boos over en vond ook dat deze hele kwestie aan de tuchtrechter had moet worden voorgelegd en dat niet de deken had moeten oordelen. Er is nu dus een tweede advocaat die daar aangifte van heeft gedaan.”

Anoniempje

Het is dus niet duidelijk wie die aangever is, maar Saskia is niet heel erg verrast. “Het verbaast mij een beetje dat die anoniem wil blijven, maar ik weet wel – ik heb destijds een hele riedel aan advocaten gebeld – dat ze allemaal zeggen: het had naar de tuchtrechter gemoeten en niet de deken.”

BnnVara heeft Khalid, die de presentator was van Khalid & Sophie, inmiddels definitief vervangen voor Jeroen Pauw.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid Kasem vindt dat alles wordt opgeblazen. Is zijn tv-carrière ook opgeblazen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen