John en Luuk botsen over Joost Klein: ‘Hij kan niet gaan meppen!’

John van den Heuvel en Luuk Ikink zijn het niet helemaal eens over Joost Klein. De een bagatelliseert het Songfestival-incident, terwijl de ander het juist bloedserieus neemt…

Luuk Ikink, Joost Klein en John van den Heuvel © RTL

Er zijn twee kampen ontstaan rondom het Joost Klein-incident op het Eurovisie Songfestival: veel mensen vinden nog altijd dat zijn vermeende wangedrag – hij had een aanvaring met een cameravrouw – wordt overdreven, terwijl anderen juist vinden dat het verhaal van de vrouw serieus genomen moet worden. Zij voelde zich naar eigen zeggen bedreigd.

In elkaar meppen

Ook bij RTL Boulevard zijn de meningen verdeeld. Luuk Ikink neemt de kwestie met een korrel zout. “Met voelt ook een beetje, John, omdat… Kijk, die jongen komt daar van het podium af, helemaal vol met adrenaline en emotie… Natuurlijk: je mag niet slaan, maar…”, aldus de presentator.

Collega John van den Heuvel daarop: “Nee. Hoeveel artiesten deden ermee? Die komen allemaal vol adrenaline van het podium. Die gaan toch niet cameramensen in elkaar meppen?”

Persvrijheid

Luuk denkt daar toch genuanceerder over. “Nee, maar misschien zit daar een verhaal achter.”

Collega Eddy Zoëy: “Aan de andere kant: als je aan de voorkant aangeeft niet gefilmd te worden… Ja, jongens, die persvrijheid neem ik sinds Diana ook een klein beetje met een korreltje zout, want het gaat natuurlijk wel een kant op dat de klager en de klacht zóveel macht gaan krijgen dat iemand onterecht veroordeeld wordt.”

Aan de regels

John vindt dit helemaal niet te vergelijken met de dood van prinses Diana. “Ja, maar het moet ook niet zo zijn… Als je meedoet aan zo’n Songfestival dan conformeer je je aan de regels.”

“Er is heel veel media-aandacht daaromheen. Ze willen het mooi in beeld brengen, iedereen werkt eraan mee, alleen hij is zo stressvol dat hij die cameravrouw daar niet wil. Ja, dat mag, dat kan, je kunt het van tevoren aangeven, maar dan hoef je niet zo iemand helemaal onheus ehhh…”

Bagatelliseren

Het aanhoudende bagatelliseren stoort John. “Ik vind eerlijk gezegd ook dat heel snel alles dat daar gebeurd is achter de schermen gebagatelliseerd is en dat heel snel wordt geroepen dat Joost heel veel onrecht is aangedaan, maar laten we ook eens uitgaan van een ander scenario en dat hij zich daar wel degelijk heeft misdragen.”

“Dan vind ik het volkomen terecht dat hij eruit geknikkerd is. Ik snap dat een organisatie dat niet kan dulden van een artiest. Er zitten altijd twee kanten aan een verhaal. Wij kijken nu heel eenzijdig naar hem; we manoeuvreren hem bijna in een soort slachtofferrol, maar daar moeten we voorzichtig mee zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen