Johan Derksen pissig: ‘Laurens Dassen bijt ik nog eens z’n strot af!’

Johan Derksen wordt helemaal gek van Laurens Dassen, de fractievoorzitter van Volt. Hij heeft zich gisteren de hele dag aan hem geërgerd. “Dassen die bijt ik nog een keer z’n strot af!”

Laurens Dassen en Johan Derksen © SBS 6

Het stoort Johan Derksen mateloos hoe de linkse partijen reageren op het nieuwe rechtse kabinet. Volt-fractievoorzitter Laurens Dassen werd gisteren onderbroken door de Kamervoorzitter toen hij de aanstaande grootste regeringspartij PVV ‘extreemrechts‘ noemde. De Vandaag Inside-ster heeft het ook voorbij zien komen en vindt het allemaal erg ver gaan.

Strot afbijten

Johan wordt gek van Dassen, zegt hij in de talkshow op SBS 6 (vanaf 00:06:33). “Ik heb me vanochtend vanaf de eerste nieuwsuitzending zitten ergeren aan die Jetten, die Timmermans. Dassen die bijt ik nog een keer z’n strot af.”

Er valt een stilte in de studio. Presentator Wilfred Genee: “Gisteren wilde je iemand een schop onder z’n kont geven en nu…”

Johan: “Nee, maar dat vind ik de grootste kwal die jongen. Die denkt dat hij Onze Lieve Heer is die jongen en hij komt net kijken.”

Voorspelbaar

Het is gewoon irritant, vindt Johan. “Ik vind het zo voorspelbaar. Ik vind het zo voorspelbaar. ‘Een ramp voor het land’, en ‘het is een schande’, enzo, dat Omtzigt met hen samenwerkt.”

“Dat stoort me dan. Daar moet je je eigenlijk niet aan ergeren. Het zijn gewoon heel slechte verliezers, maar ze denken ook niet na, want het feit dat Wilders 2,5 miljoen kiezers heeft, daar hebben hen voor gezorgd. Het is de ergernis en de onvrede over die linkse partijen en ze hebben het zelf hiernaar gemaakt.”

Oppositie

Johan vindt dat de oppositie er best iets minder hard in mag gaan. “Dan denk ik: geef dan het nieuwe clubje, dat het hartstikke moeilijk heeft want ze hebben weinig geld tot hun beschikking omdat de vorige periode erg duur geweest is… Als je geen geld hebt wordt het heel moeilijk om minderbedeelden wat toe te stoppen.”

Tafelgast Rutger Castricum daarop: “Het is ook wel oppositie. Dat is altijd gebruikelijk, dat als er iets gepresenteerd wordt, dat de oppositie daar op schiet. Dat is altijd zo. Maar ik ben het wel een beetje met je eens dat het heel fors is.”

Solidariteit

Johan denkt dat een rechts kabinet heel lang kan blijven zitten. “Ik denk dat dat wel eens lang kan zijn. Kijk, die mensen houden niet van elkaar, dat klopt, maar die solidariteit halen ze uit het feit omdat het voor iedereen een grote angst is – en ze zouden het een persoonlijke nederlaag vinden – als ze het op moeten geven en dat de linkse partijen weer aan de macht komen.”

“Uiteindelijk hebben ze het toch goed gedaan wat een hele moeilijke, nare en stroeve missie was. Ze hebben het toch goed gedaan. Ik ben heel blij. Ik hoor bij die 61 procent die heel tevreden is over het regeerakkoord.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de opmerking van Johan Derksen te ver gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen