Job Knoester wekt woede van Theo Maassen-ex: ‘Echt schokkend!’

Job Knoester heeft de woede gewekt van Angela Degener, de ex-minnares van Theo Maassen die zijn vermeende huiselijk geweld naar buiten heeft gebracht. “Dit voelt gewoon als onrecht.”

Job Knoester en Angela Degener © SBS

Het stoort Job Knoester dat Theo Maassen via de media is beschuldigd van huiselijk geweld. Hoewel het volgens critici als Olcay Gulsen duidelijk is dat de cabaretier zich daar schuldig aan heeft gemaakt, vindt Job als advocaat dat zo’n zaak eerst voor de rechter moet komen. Maar de publieke opinie wacht helemaal niet op zo’n lang juridisch traject…

In bres voor Theo

Job heeft een heel stuk geschreven in het AD waarin hij in de bres springt voor Theo. “Als de ex Theo rechtsstatelijk ter verantwoording wilde roepen zou een aangifte bij de politie logischer zijn geweest. De politie heeft een professioneel opsporingsapparaat. Evert Santegoeds en consorten zijn geen magistraten.”

Je moet uitgaan van Theo’s onschuld, vindt Job. “WhatsAppberichten tussen de vrouw van Theo en diens ex maken dit niet anders. (…) Ook Theo is onschuldig tot een professionele rechter iets anders zegt. Dan is het ook redelijk dat een goede werkgever hem steunt en Theo zijn werk laat doen.”

Angela woest

Het maakt Angela Degener, klokkenluider en ex-minnares van Theo, woest. “Ik weet dat ik niet meer zou moeten reageren, dat mijn verhaal al verteld is en er eigenlijk verder niets meer te zeggen is, maar het roept bij mij toch steeds weer verontwaardiging op als ik lees dat de waarheid en de feiten als ‘valse berichten en geruchten’ worden neergezet.”

Ze vervolgt: “De bewijzen en de feiten liggen onomstotelijk en zwart-op-wit op tafel: het verhaal van iemands eigen vrouw – in dit geval Joyce – over jarenlange mishandeling, geweld, bedrog en leugens.”

Schokkend

Angela vindt het opiniestuk van Job ‘schokkend’. “Zijn VI-tafelgenoot Johan Derksen valt me ook al maanden steeds weer persoonlijk aan en maakt me zwart. Schokkend voor iedereen die met huiselijk geweld te maken heeft of er getuige van is. Dit is dus wat er gebeurt als je je uitspreekt over zoiets pijnlijks als huiselijk geweld.”

“Knoester vergeet dat als het allemaal leugens zouden zijn wat Privé publiceerde, Theo Maassen allang een rechtszaak zou zijn begonnen tegen deze ‘valse berichten’. Maar Theo kan geen rechtszaak beginnen omdat dan de rechter hem zal vragen of het huiselijk geweld wel of niet heeft plaatsgevonden. Dan zal Theo de waarheid moeten vertellen.”

Stil zitten

We horen al tijden niks meer van Theo. Angela denkt te weten waarom. “Ik denk dat zijn mediarecht-advocaat hem heeft aangeraden om ‘stil te zitten als hij geschoren wordt’. Er zijn vele getuigen die opgeroepen kunnen worden bij de rechter om de feiten en de waarheid boven tafel te krijgen.”

En waarom ze zo boos is op Job Knoester? “Hij schrijft alleen zijn eigen opinie en mening, maar hij beïnvloedt daarmee wel weer de publieke opinie. (…) Hij zou zich moeten schamen om, net zoals zijn tafelgenoot Johan Derksen, een klokkenluider als ongeloofwaardig en onbetrouwbaar neer te zetten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er te snel is geoordeeld over Theo Maassen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen