Jeroen Kijk in de Vegte zegt geen sorry voor tv-tranen: ‘Niet nodig’

Jeroen Kijk in de Vegte is naar eigen zeggen niet van plan om sorry te zeggen voor zijn tv-tranen. “Daar heb ik ook helemaal niet aan moeten denken hoor. Ik ga geen sorry zeggen.”

Jeroen Kijk in de Vegte © NPO

Het was zaterdagavond een opvallend tv-fragment: Jeroen Kijk in de Vegte en Rik van de Westelaken moesten live in de voorbeschouwing van het Songfestival ontzettend grienen omdat Nikkie de Jager zich terugtrok als puntenmeisje. Niet veel aan de hand, zou je zeggen, maar die heren stonden onder hoogspanning en hielden het niet meer.

Nationale rouw

Jan-Willem Roodbeen, die de ochtendshow van NPO Radio 2 presenteert, heeft zijn sidekick Jeroen er vanochtend mee geconfronteerd. “Je werd ook nog emotioneel, hé. Had je er spijt van achteraf?”, vraagt hij hem. “Jeroen kijkt nu van: spijt? Hoezo zou ik er spijt van hebben? Maar het voelde als de avond van de nationale rouw.”

“Als tv-kijker dacht ik: jongens, doe even normaal, en toen kreeg je dus jouw grote vriend die vertelde: ‘Ik ga de punten niet geven.’ Toen gingen we daarna terug naar de studio en toen keek je echt heel sip. Hij werd ook een soort van emotioneel en ik dacht als tv-kijker echt: jongens, stel je niet aan! Waarom raakte jou dat zo op dat moment?”

Emotionele dweil

Hoe kijkt Jeroen erop terug? “O ja, nou ja, nee ja, o, nou ja, nou, nou ja, sowieso, ik snap het hoor. Ik begrijp ook wel dat je denkt: waar gaat het over? Omdat ik sowieso een emotionele dweil ben, dat ten eerste, maar ten tweede omdat het de trechter was waar alle teleurstelling bij elkaar kwam.”

“Joost, het hele verhaal van die jongen die zijn hele hebben en houden geeft op dat festival, de Nederlandse delegatie die zo z’n best heeft gedaan. Ik hoor ook over heel veel kinderen die zich zó verheugd hadden op die avond en de mensen in Friesland die een leuk feestje wilden maken. En je dacht: ah, dat gaat eigenlijk ook niet helemaal door.”

Geen sorry

Het werd Jeroen gewoon even allemaal te veel. “Toen kreeg je ook nog Nikkie die zei de punten niet te geven. Ik dacht: gódverdorie. Het kwam allemaal bij elkaar en dan kun je mij opvegen. Dat was dan wat het was.”

Jan-Willem: “Het is ook wat het is. Het geeft ook helemaal niks. Als dat je raakt op zo’n moment, dan raakt het je. Klaar toch?”

Jeroen: “Maar dat is het ook. Daar ga ik niet sorry voor zeggen.”

Niks geks aan

Een luisteraar van NPO Radio 2, ene Lisette, laat weten: “Geen sorry zeggen hoor, Jeroen. Er is helemaal niks geks aan. Gewoon een beetje emotie tonen.”

Daarop zegt Jeroen: “O, nee, hoor. Daar heb ik ook helemaal niet aan moeten denken hoor. Nou ja, oké, bedankt voor je appje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Kijk in de Vegte: aansteller of mooi dat hij zijn emoties de vrije loop laat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen