Henny Huisman kotst op Joost Klein: ‘Die jongen is respectloos’

Henny Huisman heeft er helemaal geen moeite mee dat Joost Klein uit het Eurovisie Songfestival is gegooid. Hij vindt hem namelijk een onbeschofte jongen. “Gewoon respectloos.”

Joost Klein en Henny Huisman © NPO

Er zijn veel mensen boos om de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival, maar er zijn ook kritische geluiden. Tv-icoon Henny Huisman blijkt er bijvoorbeeld helemaal geen moeite mee te hebben dat de zanger afgelopen weekend niet mocht optreden bij het liedjesfestijn. Hij vindt hem een vreselijk respectloze gozer.

Vlag over hoofd

Henny vindt het prima dat Joost eruit is gegooid. “Ik persoonlijk vind het rare gedrag van Joost Klein met de vlag van Nederland, onder andere over je hoofd, meer een reden tot gediskwalificeerd worden dan tegen een vervelende cameravrouw roepen: ‘Flikker op met dat filmen van je!’ Je vertegenwoordigt Nederland. RESPECT 🇳🇱.”

Ene Jaco zegt daarop: “Beste Henny, Joost zit altijd met een vlag over zijn hoofd zelfs tijdens optredens. Andere kandidaten deden of ze sliepen. Maar vergeet niet dat zij de hele dag in de weer zijn geweest en zojuist de halve finale hadden gehad. En Joost dus dat akkefietje.”

Respectloos

Het overtuigt Henny niet. “Hij zit altijd met een vlag over zijn hoofd, nou en? Het blijft respectloos! Je kan toch ook niet zeggen: ja, die man steelt altijd bij Albert Heijn?”, schrijft hij op X.

Volgens ene Karin gaat de presentator te snel voorbij aan het karakter van Joost. “Hij wil zich dan even terugtrekken. Iets met autisme. Ik kan me daar wel in vinden. Alleen jammer dat mensen dat meteen respectloos vinden. Terwijl ze hem niet kennen.”

Geen gezicht

Privé-baas Evert Santegoeds lijkt zich wel in de mening van Henny te kunnen vinden. Hij zegt in Shownieuws dat hij zich ook irriteerde aan dat moment dat Joost onder die vlag zat: “Dat was geen gezicht. Dat kan toch niet? Daar had de AvroTros wat mij betreft ook veel eerder wat van mogen zeggen, van: doe even normaal, joh!”

AD-columniste Kitty Herweijer is eveneens kritisch over Joost. Zij schrijft: “Wellicht was de diskwalificatie daadwerkelijk overtrokken. Zo niet, dan kan het een goede opvoedkundige les voor Nederlanders zijn dat agressie niet in elk land een normale omgangsvorm is, en dat in de grotemensenwereld slecht gedrag soms harde consequenties heeft.”

Fragment

Joosts collega Appie Mussa laat van zich horen:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen