Hélène Hendriks lacht om gehuil na filmpje Nikkie: ‘Dit is toch erg!’

Hélène Hendriks heeft gisterenavond Jeroen Kijk in de Vegte op de hak genomen omdat hij zo moest huilen om de afzegging van Nikkie de Jager als puntenmeisje. “Dit is toch erg!”

Jeroen Kijk in de Vegte en Hélène Hendriks © NPO, SBS

Het is evident dat veel mensen afgelopen weekend hoog in hun emotie zaten. Tijdens NPO1’s voorbeschouwing van het Eurovisie Songfestival werd het Jeroen Kijk in de Vegte en Rik van de Westelaken allemaal te veel na een filmpje waarin Nikkie de Jager aangaf zich terug te trekken als puntenmeisje. Waarom ze daar zo emotioneel over waren is onduidelijk.

Hélène drijft spot

Jeroen en Rik zaten live op televisie te huilen en het kan niet anders dan dat de mannen van Vandaag Inside daar vanavond vollédig over heen bulldozeren. Hun collega Hélène Hendriks deed gisterenavond alvast een voorzetje, want zij besloot de heren aardig op de hak te nemen in haar eigen talkshow De Oranjezondag.

De presentatrice leidt het fragment sarcastisch in: “Dan heb je alles gehad, dan is er ontzettend veel drama en of het nog niet erg genoeg was: Nikkie de Jager zou punten geven, dat ging niet door en ja, dan breekt iedereen.”

‘Dit is toch erg!’

Na het fragment begint Rutger Castricum overdadig te lachen. Hélène: “Jack, dit is toch erg?”

Tafelgast Jack van Gelder vindt het bespottelijk. “Dit is heel erg, als je zoveel leed wordt aangedaan. Ik verbaas me er een beetje over.”

Jack begrijpt niet waarom die mannen zich zo druk maken om het Songfestival. “Ik vind het verschrikkelijk. Ik ben liefhebber van muziek en ik vind dit ontaard in Cirque du Soleil met mensen waarvan een aantal totaal niet kan zingen. Ik groei best mee met de nieuwe moderne dingen, maar de gekte overstijgt al jaren alles, vind ik.”

In het zonnetje

Rutger vindt ook dat die heren wel héél hoog in hun emotie zaten; hij vond het wel een vermakelijk weekend. “Ik had het leukste Songfestival in mijn leven eigenlijk. Ik heb de hele zaterdag in het zonnetje alle ontwikkelingen zitten bijhouden en ik vond het eigenlijk heel smeuïg en leuk. Ik ben een steeds grotere fan geworden van Joost Klein.”

Joost werd op het allerlaatste moment gediskwalificeerd voor het Eurovisie Songfestival vanwege een, zo lijkt het, relatief onbenullig akkefietje achter de schermen. Hélène: “Ja, het is eigenlijk echt ongelofelijk…”

Schandalig

Het is de wokecultuur, meent Rutger. “Als hij alleen een dreiggebaar heeft gemaakt, ja… Volgens mij is dat Songfestival het podium waar alles inclusief en alles woke is. Niets mag er en alles is er heel erg op een weegschaaltje. Dat zien we volgens mij dus nu.”

Lilian Marijnissen ziet hier de cancelcultuur terug. “Wat is dat toch tegenwoordig dat je meteen als er een fout wordt gemaakt gaat cancelen? Meteen weg en niet meer mogen optreden.”

Jack: “Het is schandalig dat het zo is gelopen. Dit is veel te ver gegaan.”

Fragment

Huilen om Nikkie:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen