Hélène Hendriks krijgt rake klap van de zon: ‘Forse kijkcijferval’

Hélène Hendriks krijgt met haar talkshow De Oranjezondag een rake klap van de zon. Ze zit door het mooie weer fors in de kijkcijferlift naar beneden. “Nog maar een half miljoen kijkers!”

Hélène Hendriks © SBS

Het is de grootste vijand van elke tv-maker: mooi, zonnig weer. Er zijn anno 2024 steeds minder mensen die met mooi weer buiten gewoon binnen op de bank gaan zitten om naar tv-programma’s te kijken, en mooi zomerweer leidt dan ook consequent tot een zeer forse afname van de kijkersaantallen. Ook Hélène Hendriks wordt daar nu door getroffen.

Hélène stort in

Hélène scoorde aanvankelijk steeds om en nabij de miljoen kijkers met haar talkshow De Oranjezondag, maar zakte gisterenavond in tot een magere 551 duizend kijkers en 13 procent marktaandeel in de doelgroep. Opvallend genoeg scoorde het programma ervoor, Code van Coppens, beter met een score van 600 duizend kijkers.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp wijt dit aan het mooie weer. “Het was niet makkelijk gisteren, want er was natuurlijk heel veel zon en dat betekent dat er veel minder tv wordt gekeken en zeker op zondag natuurlijk, als iedereen vrij is. Dat blijkt. Er hebben maar twee programma’s boven de miljoen gescoord”, zegt ze in haar podcast Tina’s TV Update.

Grote tegenvaller

Tina noemt de score van Hélène ‘een grote tegenvaller’. “De kijkers hadden geen zin in televisie en de kijkers die wel keken bleken ook nog eens verspreid te zijn. Beste Kijkers had in de totalen wel wat minder kijkers dan De Oranjezondag, maar scoorde wel wat hoger in de jongere doelgroep.”

“Zo was alles een beetje verspreid en was er niet echt goed nieuws te melden over die kijkcijfers voor veel verschillende mensen. Het was geen vetpot qua kijkcijfers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks in de zomer om 21.30 uur of beter om 23.00 uur, op de plek van Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen