Gordon pakt Evert Santegoeds aan na Sophie-sneer: ‘Gespuis!’

Gordon gaat behoorlijk hard tekeer tegen zijn aartsvijand Evert Santegoeds nu de hoofdredacteur van Privé iets lelijks heeft gezegd over Sophie Hilbrand. “Dit gespuis is een schande!”

Gordon, Sophie Hilbrand en Evert Santegoeds © NPO, RTL, SBS

Het stoort Gordon ongelooflijk welke teksten Evert Santegoeds uitkraamt over Sophie Hilbrand. Volgens de Privé-baas heeft de presentatrice een ‘verbeten bek’. Die mening uitte hij al in november, maar daar wil hij desgevraagd nog steeds geen afstand van nemen. “Nee, dat is nog steeds mijn kritiek op d’r”, zegt hij in zijn podcast Strikt Privé.

Gespuis

Walgelijk, vindt Gordon het. “Hij verwijt Sophie van een verbeten bek. Sorry, maar hoeveel zelfreflectie heb je als je er zelf zo uitziet?”, vraagt hij zich af in een lange Instagram-tirade. “Dit gespuis wat zich journalist noemt heeft mij en heel veel andere collega’s kapotgeschreven.”

Hij vervolgt: “Fouten gemaakt over Amalia en niet een keer. Zoveel ranzigheid bij een persoon valt niet te verzinnen. Dit onmens slaapt elke avond normaal en kan zichzelf aankijken in de spiegel na alle smerige artikelen, leugens, aannames en speculaties over mensen met gezinnen, partners en wel succesvolle carrières.”

Wereldwijf

Het is duidelijk: Gordon steunt Sophie in dit conflict. “Sophie is een wereldwijf, puur en echt, waar hij samensmelt met de Patty’s en Connie’s van deze wereld”, aldus de zanger over de vriendschap van Evert met zowel Connie Witteman als Patty Brard. “Een schande is het voor de journalistiek.”

De reden dat Gordon zo boos is op Evert, is vooral omdat Privé zo’n grote rol had in zijn conflict met ex-verloofde Gavin Rozario. “Doxing is per 1 januari strafbaar. Het openbaar maken van e-mails of WhatsApp-verkeer… Crimineel gedrag dus, maar vorig jaar nog niet strafbaar”, zegt hij daarover.

Empathieloos

Evert wordt echt keihard aangepakt door Goor. “Ik ken weinig mensen die zo empathieloos zijn als deze engerd, dus Sophie: bij deze neem ik het voor je op en wees lekker wie je wil zijn, want make-up maskeert niets. Je blijft wie je bent en dus een goed mens.”

“Ik hou m’n bek niet meer en al helemaal niet voor deze engerd. Weg met die vent van tv of bij de Privé en graag iemand met fatsoen en normen en waarden. Klaar mee!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Evert Santegoeds sorry moet zeggen tegen Sophie Hilbrand?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen