Ging Joost Klein te ver met film-me-niet-eis? ‘Hij is héél erg lastig’

Joost Klein ging backstage bij het Songfestival zo uit zijn plaat omdat hij direct na zijn optreden niet gefilmd wilde worden, maar is dat wel een reëel verzoek? “Nee, dat is geen doen.”

Joost Klein © NPO

De makers van het Songfestival hadden vorige week een cameravrouw backstage gezet die álle acts moest filmen als ze van het podium af kwamen lopen. Die veelal vrolijke beelden werden vervolgens op TikTok geplaatst. Joost Klein wilde als enige act níet gefilmd worden na afloop van zijn liedje, omdat hij die afsluit met een eerbetoon aan zijn overleden ouders.

Gebalde vuist

Er is kennelijk geen gehoor gegeven aan het verzoek van Joost, want ook na de tweede halve finale stond die dame er weer en dat was voor de zanger de druppel die de emmer deed overlopen. Naar verluidt kwam hij met een gebalde vuist op de vrouw in kwestie af, waarna ze haar smartphone liet vallen. Ze meldde het incident vervolgens aan de politie.

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het onvoorstelbaar. “Hij is lastig, heel erg lastig. Hij was onderdeel van de grootste tv-show op de planeet en niet andersom. Het draait niet allemaal om Joost Klein. Dat heeft hij nooit doorgehad en dat heeft AvroTros hem van tevoren kennelijk ook niet duidelijk gemaakt”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Grootste show

Evert stelt dat zo’n film-me-niet-eis heel onprofessioneel is. “Hoe haal je het in je hoofd? Je zit in de grootste tv-show ter wereld en je wil niet gefilmd worden? Iemand maakte het zelfs zo bont en die trok de vergelijking met Diana op de skipiste. Ja, die hadden ze ook met rust moeten laten. Wat heeft dat er nou mee te maken?”

Hij vervolgt: “Je zit in een tv-show en dan moet een cameravrouw weten: die in dat blauwe pak wil niet gefilmd worden als hij van het podium af komt, met die groene jurk niet als ze koffie gaat halen. Ja, dat is toch geen doen?”

‘Wat een vertoning’

Het is duidelijk: Evert zit niet in kamp-Joost. “Wat een vertoning jongens, al met al. Waar zijn we al die maanden achteraan blijven hollen? En dan gaat uitgerekend die gozer in dat blauwe pak met die puntschouders tegen Israël zeggen dat ze een vraag moet beantwoorden. Hij heeft zelf al die maanden geen één vraag beantwoord!”

Joost was lange tijd een publiekslieveling. “Maar het begint wel een beetje te kantelen. Die man heeft zich gewoon schandelijk misdragen in Zweden, dat wordt wel steeds duidelijker.”

Afknapper

Vooralsnog heeft Joost de pers niet te woord gestaan. Ook niet toen hij vorige week werd opgewacht op Lelystad Airport. “Wat een afknapper, wat een afgang als je zo in Lelystad landt met je vliegtuigje en met je geblindeerde busje. Wie rijdt er nou in een geblindeerd busje door Lelystad? Dan val je pas echt op.”

Showkenner Bart Ettekoven steunt Joost juist wél. Hij zegt in Shownieuws: “Het neigt er nu wel naar dat zij een beetje een zeur is en het een beetje heeft opgeblazen. Hij heeft meteen zijn excuus willen aanbieden en dat heeft zij niet willen accepteren. Dat vind ik ook wel wat zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Joost Klein zich gewoon even moeten aanpassen aan de organisatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen